“Spolu to zvládneme VI.”

Realizace: 09. 2014 – 08. 2015.  Podpora prevence rizikových projevů chování prostřednictvím spolupráce tříd a adaptačních kurzů.

Název projektu:   Spolu to zvládneme VI.

Poskytovatel dotace:  Moravskoslezský kraj

Název dotačního programu: Podpora aktivit v oblasti prevence rozikových projevů chování pro školní rok 2014/2015 ŠMS/P

Výdaje na projekt celkem:    84 400,- Kč

Z toho dotace MSK:               63 300,- Kč

Popis projektu:

Pro úspěšný výchovně vzdělávací proces je potřeba příznivého klimatu školy a bezpečí, ve kterém má každý žák své místo, má se komu svěřit a o koho se opřít. Tento projekt by měl nastartovat a rozvinout dlouhodobou systematickou spolupráci mezi třídními kolektivy a rozvoj osobnosti žáků, jejich vzájemnou toleranci a spolupráci. Projekt je zaměřen na pomoc žákům vymezit se vůči negativním projevům sociálně patologických jevů. Projekt se realizuje z části na práci daného třídního kolektivu vedeného svým třídním učitelem a z části na partnerství konkrétní 1. třídy s konkrétní 6. třídou, které trvá čtyři roky a je zaměřeno na spolupráci, pomoc a osvojení si určité zodpovědnosti a vzorového chování. Do projektu se každý rok zapojí třídní učitelé prvních a šestých tříd, koordinátorka projektu a školní psycholog. Společně zajisťují startovací program pro první a šesté ročníky a při seznamování s dětmi poskytnou odbornou podporu. V letošním roce proběhli třídenní pobytové kurzy “Spolu to zvládneme“ pro žáky 6. ročníků a společné startovací dopoledne pro prvňáky a šesťáky. V průběhu roku proběhli také společné akce dalších tříd, které už program dlouhodobě naplňují.

Projekt je dlouhodobý, v každém roce se do něj zapojí žáci prvních a šestých tříd startovacím pobytovým kurzem „ Spolu to zvládneme“. Dnes jsou do projetu zapojeni všichni žáci školy. Každý rok  výsledky hodnotíme a upravovujeme metody a formy tak aby postihovaly co nejširší okruh potencionálních problémů.

DSC 0354 DSC 0228 DSC 1176

Vedoucí projektového týmu:   Mgr. Jitka Klimenková

200904161635 logo_MSK