Čtverce pro Afriku aneb výzva 7.M

V uplynulých měsících školy se odvážná 7.M pustila do největší výzvy za celý školní rok. Uplést či uháčkovat alespoň jeden čtverec 20X20 cm pro Afriku, za každého žáka naší třídy. Tak jsme se do toho pustili – někteří s menší vervou než ostatní. Říkejte si, co chcete, ale naučit určité osoby rukodělným pracím je nad síly obyčejných smrtelníků. To byla první část výzvy. A ta druhá???

V uplynulých měsících školy se odvážná 7.M pustila do největší výzvy za celý školní rok. Uplést či uháčkovat alespoň jeden čtverec 20X20 cm pro Afriku, za každého žáka naší třídy. Tak jsme se do toho pustili – někteří s menší vervou než ostatní. Říkejte si, co chcete, ale naučit určité osoby rukodělným pracím je nad síly obyčejných smrtelníků. To byla první část výzvy. A ta druhá??? Donutit sami sebe udělat něco nezištně pro druhé. Někteří jedinci dokonce fikaně využili pomoci svých příbuzných, kteří jsou v tomto směru zručnější.
Abychom vysvětlili koncept celé akce: Jde o celosvětovou akci na pomoc chudým v Africe. Vybrané čtverce se na místě sešijí a utvoří tak krásné teplé pestrobarevné deky. Na jednu deku je potřeba 35 čtverců.
Úkol jsme všichni splnili a naše čtverce jsou již na místě výběru a čekají na převoz.

odkaz najdete: https://upletctverec.wordpress.com/

text: Kukelková N., Kulová S. (7.M), Mylková M.
foto: Mylková M.

Předchozí

Archivy