Dotek slova …

Ten, kdo poslední únorovou středu přišel podpořit naše recitátory, jistě nelitoval. Školního kola recitační soutěže na 1. stupni se zúčastnilo 57 dětí. Po úvodním rozmluvení na jazykolamech a vylosování pořadových čísel počáteční mírná tréma některých začínajících recitátorů opadla a děti se s chutí pustily do přednesu.

Ten, kdo poslední únorovou středu přišel podpořit naše recitátory, jistě nelitoval. Školního kola recitační soutěže na 1. stupni se zúčastnilo 57 dětí. Po úvodním rozmluvení na jazykolamech a vylosování pořadových čísel počáteční mírná tréma některých začínajících recitátorů opadla a děti se s chutí pustily do přednesu. Společně jsme se zaposlouchali do veršů poezie českých klasiků, převahu však tvořily básně současných moderních autorů. Nechyběly ani úryvky z dobrodružné prózy, moderních autorských pohádek s dětským hrdinou či příběhů ze života zvířat. Pozorní posluchači odměnili každého recitátora zaslouženým potleskem. Vystoupit před obecenstvem, zúročit předchozí pečlivou přípravu a zaujmout přednesem publikum, to chce pořádný kus odvahy. Naši recitátoři to zvládli na jedničku a porota všechny soutěžící pochválila. V některých kategoriích byly výkony velmi vyrovnané.

kategorie 1. tříd:
1. místo: Tereza Bordovská (1.C)
2. místo: Adéla Petrová (1.B)
3. místo: Nela Karmelitová (1.A)

kategorie 2. tříd:
1. místo: Eliška Hanáčková (2.B)
2. místo: Anna Sovadinová (2.B)
3. místo: Michael Antoš (2.C)

kategorie 3. tříd:
1. místo: Nella Kvitová (3.B)
2. místo: Bruno Hanzel (3.B)
3. místo: Adéla Vendolská (3.B)

kategorie 4. tříd:
1. místo: Adam Dufek (4.C)
2. místo: Petra Budišová (4.B)
3. místo: Sofie Hlavsová (4.B)

kategorie 5. tříd:
1. místo: Kateřina Šlosarová (5.A)
2. místo: Agáta Baťová (5.B)
3. místo: Edita Bikárová (5.A)

Chvíle čekání na rozhodnutí poroty patřila dětem ze školního pěveckého sboru pod vedením p. učitelky Mrkvanové. Jarní písničky nás příjemně naladily na blížící se jaro a také jsme se dověděli, že na Ježníku v háji břízek zaběhl se pěkný řízek… Zpěváčkům se naštěstí tuto detektivní zápletku podařilo vyřešit.
V pondělí 14. března proběhne v SVČ Méďa okresní kolo přehlídky dětských recitátorů. Postupujícím dětem – Terezce, Adélce, Elišce, Nellince, Adamovi a Kačce budeme držet pěsti !!

text: Galušková Monika, foto: Matějková Jana

Archivy