Lampionový průvod s uspáváním broučků

Přiblížil se čas, kdy se některá zvířátka ukládají na zimu. Jsou to i různí broučci, kteří si hledají svůj úkryt, kde by přečkali studenou zimu. My jsme se s dětmi ze ŠD rozhodli, že broučky společně uložíme a uspíme ukolébavkou. Ale kde vzít tolik broučků, aby každé dítko mělo toho svého? Vyrobíme si je!

Přiblížil se čas, kdy se některá zvířátka ukládají na zimu. Jsou to i různí broučci, kteří si hledají svůj úkryt, kde by přečkali studenou zimu. My jsme se s dětmi ze ŠD rozhodli, že broučky společně uložíme a uspíme ukolébavkou. Ale kde vzít tolik broučků, aby každé dítko mělo toho svého?

Vyrobíme si je! A tak se všechna oddělení dala do sběru kamínků a vlašských ořechů. Na kamínky a skořápky ořechů si děti nakreslily svého broučka. A nedočkavě čekaly, až přijde den uspávání.
Ve středu 7.11. v 17,00 jsme se sešli před školou. A že nás bylo! Děti si na pomoc přivedly rodiče, někteří i prarodiče a sourozence. Všichni jsme byli na cestu vybaveni lampionem. To snad abychom nezabloudili a broučky v pořádku doprovodili na místo spánku. Putování bylo dlouhé a místy i napínavé. Z osvětlených ulic a parků jsme se pomalu přesunuli k řece, kde byla opravdu veliká tma. Jen lampionky svítily. My jsme se však nebáli a cestu jsme broučkům zpříjemnili zpěvem ukolébavky. Místo na spaní jsme broučkům vybrali blízko soutoku řek Opavy a Opavice. Děti naposledy zazpívaly Mravenčí ukolébavku a broučky pečlivě uložily ke spánku. Doufáme, že se naši broučci dočkají jara.
A pokud budete mít cestu kolem, nezapomeňte jim upravit přikrývky. Ať jim není zima.

Text a foto: Ivana Weisnerová

Archivy