Jako na jevišti …

…, tak si přidali rodiče dětí naší třídy(4.B), když slyšeli ten obrovský potlesk. Ale nejprve od začátku. Tuto akci jsme uspořádali u příležitosti „Měsíce knihy“. Stejně jako před Vánocemi (koncert pro Mikuláše)jsme i teď oslovili rodiče. A povedlo se. „Číst přece umí každý“, říkali. A natěšeně se připravovali. Ale jak už to bývá, ne vždy se vše podaří. Nakonec účast potvrdilo šest rodičů. To je přece úspěch.

   

 Rodiče měli za úkol připravit prezentaci své oblíbené knížky z dětství s malou čtenářskou ukázkou nebo přečíst pohádku či příběh z knížky svých dětí, recitovat nebo se pochlubit vlastní tvorbou. A děti se zaujetím poslouchaly a poslouchaly. Úžasné výkony rodičů se střídaly s vystoupením dětí. Žáci naší třídy se nenechali zahambit. Odvážně recitovali, představovali vlastní básničky, četli vlastní příběhy, pohádku, kde měl každý svou roli. Někteří žáci s sebou přivedli i mladší sourozence. Mysleli jsme i na ně. Vytvořili jsme jim hrací koutek.

 

   

 

Napínavé bylo soutěžení „rodinných klanů“ v pohádkovém kvízu. I když dostaly k otázce vždy tři možnosti, bylo to přesto napínavé. Kdo se stal vítězem, není důležité.  Třešničkou na „dortu“ bylo skvělé občerstvení. Všichni rodiče si za jeho přípravu zaslouží velkou pochvalu.

    

 

Veselou tečku za tímto zajímavým dne nám udělal film „Pipi Punčochatá“, který byl natočen podle Astrid Lindgrenové, o které jsme se dozvěděli více na besedě v městské knihovně.  A to už byl čas jít spát. Děkujeme všem rodičům za odvahu, kterou prokázali už jenom tím, že se zúčastnili.

text a foto: L. Bokischová

 

Archivy