STRAŠIDEL SE NEBOJÍME

Čáry máry fuk, ať je tady duch….. takové a spoustu dalších zaříkávadel se učily děti při strašidelné cestě noční školou. V pondělí 24.10.2011 o půl šesté večer, kdy je škola již zcela prázdná, se sešla malá strašidla, bubáci, hejkalové, kostlivci a jiné nadpřirozené bytosti z I.,II. a VI. oddělení ŠD, aby si vyzkoušely jaké to je pobývat ve škole, která je zahalena do černočerné tmy a ještě je plná strašidel. Děti si nejdříve vyslechly povídání o tom, co je to halloweenská noc, potom si společně zatančily a zadováděly. Jakmile se na obloze objevil zářící měsíc a zasvítily první hvězdy, škola se ponořila do černého kabátu a vše mohlo začít.

    

Na děti čekal ten nejtěžší úkol a sice, projít celou školu po trase značené dýňovými světýlky a splnit postupně všech 12 úkolů, které na děti během cesty čekaly. A aby to nebylo tak jednoduché, u každého stanoviště v tmavém koutku čekalo vždy nějaké strašidlo nebo kostlivec. Úkoly to mnohdy nebyly jednoduché a objevily se i slzičky, ale děti za pomocí strašidel vše zvládly na výbornou.

    

Uvařit totiž kouzelný lektvar, najít ve sklenicích plných překvapení zlatý klíč od hradu, podle chuti určit, co právě snědly, nebo se podepsat na velký pergamen nebylo pro mnohé vůbec jednoduché. Nejtěžší úkol však čekal na děti úplně na konci cesty, kdy musely po dvojicích dojít ke tmavé hrobce, kde na ně čekal ukrutný kostlivec se dvěma úkoly. Všechny děti byly moc šikovné.

   

Některé se bály více, jiní odvážlivci méně a došlo i na slzičky. Strašidelnou cestu však zvládly všechny děti a zasloužily si tedy dýňovou medaili a spoustu sladkostí na povzbuzení. Děkuji všem, kteří se na přípravě a realizaci této společné akce podíleli: pí. vych. Lence Okapalové, Hance Tabachové a také žákům II.stupně naší školy, kteří opět nezklamali a na akci se perfektně připravili. Těšíme se s nimi na další spolupráci.

Archivy