Návštěva výtvarného ateliéru

V sobotu 17.listopadu jsme se s dětmi z rukodělného kroužku a se VI.odd. školní družiny vydali navštívit výtvarný ateliér pana Josefa Odrášky. Museli jsme si přivstat, abychom stihli jediný ranní autobus, který jel do Starých Purkartic. Pan Odráška nám ukázal svůj ateliér, který má vybudovaný na půdě stodoly.

V sobotu 17.listopadu jsme se s dětmi z rukodělného kroužku a se VI.odd. školní družiny vydali navštívit výtvarný ateliér pana Josefa Odrášky. Museli jsme si přivstat, abychom stihli jediný ranní autobus, který jel do Starých Purkartic.
Pan Odráška nám ukázal svůj ateliér, který má vybudovaný na půdě stodoly. Vyprávěl nám o různých výtvarných technikách, grafikách. Vysvětlil nám rozdíl mezi malbou olejovou, malbou vodovými barvami, temperami. Děti si prohlédly i jeho návrhy, portréty, obrazy koní, moderní grafiku mísy jablek a mísy hrušek. Klukům se nejvíce líbil superman na plátně spolu s postavami z pohádky Tři zlaté vlasy děda Vševěda. Dále nám ukázal techniku suché jehly, kdy se rylo do destičky jehlou. Domluvili jsme se na další spolupráci, kdy nám pan Odráška propůjčí desky a jehly a my si sami vyzkoušíme tuto techniku.

Nejvíce se nám zamlouvalo, když jsme pana umělce viděli tzv. v akci. Poté nám uvařil čaj na zahřátí. Výlet jsme ukončili na houpačce a kolotoči na hřišti.

Text a foto: Veronika Juříčková a Dagmar Gebauerová

Archivy