Školní večírek letos navštívili Fredie Mercury, Tarja i upír Kalous

Na letošním školním večírku se předvedli naši žáci místo tradičního vystoupení tanečnic. Organizaci vzali do svých rukou a v hodinách HV si nacvičili vystoupení podle svého výběru. Novinkou byla možnost přijít se podívat na večírek „na stojáka“ na vystoupení.

Na letošním školním večírku se předvedli naši žáci místo tradičního vystoupení tanečnic. Organizaci vzali do svých rukou a v hodinách HV si nacvičili vystoupení podle svého výběru. Novinkou byla možnost přijít se podívat na večírek „na stojáka“ na vystoupení. To mnoho rodičů využilo a nutno říct že nelitovali. Výstupy se všem třídám povedly.

Začínali lemuři z Madagaskaru z 5.A s hitem „I like to move it“. Jejich výstup byl nejtěžší z hudebního hlediska, protože si odehráli vše sami bez pomoci učitele či playbacku, včetně ústředního motivu. Potom přišli šmoulové z 5.B. Ti měli kombinaci tří výstupů, slavného „We will rock you“ od kapely Queen, to si odehráli sami, pak tanec na píseň „Old time rock ´n´roll“ a nakonec sólový zpěv tří páťaček „I wish I had an angel“ od kapely Nightwish. 5.C se rozhodla pro megahit Highway to hell (AC/DC). Žáci trefně ztvárnili i ústředního kytaristu AC/DC – vyrobili si makety kytar, oblékli se podle jeho vzoru a naučili se jeho charakteristické pohyby. 

Jejich starší kolegové z 9.A přišli s hudebním divadlem na téma upír Jan Kalous a zakousnutý nádeník Stach. Bylo nutné vyrobit proto rakev, okno, sehnat upíří zuby a spoustu dalších věcí. Jejich výstup nepostrádal prvky improvizace (přímo na place se zjistilo, že chybí dvě rekvizity), ale deváťáci to bravurně zvládli a celkový efekt byl velmi povedený.

SAH se předvedl v plné sestavě a navíc s širším repertoárem než na Krnovském náměstí. Nejvíc asi zaujal orchestrální hit Piráti z Karibiku, které SAH hrál poprvé právě tady a navíc jej zvládá bez účasti učitelů a kompletně ve své adaptaci. Jinak zazněly hity Scarborough fair, Moonlight shadow či už veterán našich výstupů Portsmouth.

SAH nyní přijímá nové zájemce do svých řad. Není nutné nějaký nástroj bravurně ovládat, nemusíte mít určitý věk, stačí zájem a nadšení pro věc. Pokud se chcete přidat k našim úspěšným hudebníkům, hlaste se u p.uč. Šiffnera či Kopečka. V orchestru není lidí nikdy dost, místo na vás stále čeká!

Jako třešinka na dortu bylo vystoupení Kapely Rock2Day, který zároveň představila svou novou zpěvačku Nikolu Vihnárovou z 8.M. Předvedli se pouze s jednou písní (Sweet child o´mine), pokud je chcete vidět naplno při koncertu, přijďte 1.9.2013 na krnovské náměstí. Těšíme se.

Text a foto: Martin Kopeček

Archivy