Sluníčko a Lukášek

V pátek 16. května 2014 proběhlo v koncertní síni zpívání se Sluníčkem. Naše pozvání do Krnova přijal dětský pěvecký sbor Lukášek z Ostravy – Hrabůvky. Přijeli v pátek dopoledne a my jsme se těšili, jak jim ukážeme naše město, ale počasí bylo proti nám. Rychle jsme si připravili prezentaci – Ostravákům se naše město líbilo a odpoledne, když jsme se přesouvali do…

V pátek 16. května 2014 proběhlo v koncertní síni zpívání se Sluníčkem.

Naše pozvání do Krnova přijal dětský pěvecký sbor Lukášek z Ostravy – Hrabůvky. Přijeli v pátek dopoledne a my jsme se těšili, jak jim ukážeme naše město, ale počasí bylo proti nám. Rychle jsme si připravili prezentaci – Ostravákům se naše město líbilo a odpoledne, když jsme se přesouvali do koncertní síně Sv. Ducha, si vše ještě jednou prohlédli, tzv. na živo.

V 17.30 hod vše propuklo. Trochu jsme se báli, že budeme hrát přesilovku, přece jen bylo škaredé počasí, ale vše dopadlo jinak. Ti, kteří přišli, jistě nelitovali. Náš sbor Sluníčko měl na programu písně Zdeňka Svěráka, pohádkové melodie (Princezna ze mlejna nebo Zlatovláska) a písně z muzikálu Aprílová škola. Velkým překvapením byla píseň Cesta (Tomáš Klus.)

Dětský pěvecký sbor Lukášek se předvedl vícehlasými sborovými skladbami, tím, že zvládne zpívat ve více jazycích a má výborné sólisty.

Závěr koncertu patřil společnému zpěvu. Skladba – Dobře je nám na světě od Zdeňka Svěráka mluvila za všechny. Bylo nám dobře.

Společný večer jsme prožili ve škole při zpěvu písní a stezce odvahy.

V sobotu 17. května jsme se dopoledne vypravili na Cvilín. Počasí se umoudřilo a nám se naskytl překrásný pohled na Polsko a Jeseníky z vrcholu rozhledny. Pak ještě jednou prohlídka radnice a náměstí, Švédské zdi a prostor krnovského zámku a za drobného deště odchod na vlak. S DPS Lukášek jsme se museli rozloučit, ale ne na dlouho. Již v pátek 23. května se setkáme v Ostravě na Noci kostelů.

Zpěváci z DPS Sluníčko

 

 

V měsíci březnu se 8. ročníky zúčastnily jednodenní výuky ve Světě techniky v Ostravě. Vzhledem k tomu, že nám učitelé fyziky nic neprozradili, tak jsme do autobusu, který nás odvezl do Ostravy, nastupovali plni očekávání, co si to na nás zase vymysleli. Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:”Normální tabulka”; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:””; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:”Calibri”,”sans-serif”; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:”Times New Roman”; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Předchozí

Následující

Nejnovější příspěvky
Archivy