Než zazvoní zvoneček

Předvánoční atmosféra se prolínala celou naší školou již od začátku prosince. Zdobily se vánoční stromečky, okna a třídy, pekly se perníčky, vyráběly se různé ozdoby, baňkypřáníčka. Ani děti ze školní družiny nezůstaly pozadu a předvánoční čas si zpříjemnily společnými chvílemi v páteční podvečer.

Předvánoční atmosféra se prolínala celou naší školou již od začátku prosince. Zdobily se vánoční stromečky, okna a třídy, pekly se perníčky, vyráběly se různé ozdobybaňky a přáníčka. Ani děti ze školní družiny nezůstaly pozadu a předvánoční čas si zpříjemnily společnými chvílemi v páteční podvečer. 

Paní vychovatelky si pro malé nocležníky připravily spoustu různých aktivit, kterými děti vyplnily celý páteční večer. Pod šikovnými prstíky tak vznikaly jednoduché svícny, vánoční stromečky, přáníčka, kapříci z těstovin, krásné věnečky, obří vánoční baňky a spousta dalších vánočních výrobků. Nechybělo ani připomenutí vánočních tradic a zvyků. Krájení jablíčekloupání oříšků nebylo pro děti nic mimořádného, ale pouštění lodiček bylo pro mnohé z nich velkou neznámou. Zpívaly se i společně koledy a nechyběl ani vánoční taneček. Po dobré večeři, kterou dětem připravily šikovné maminky, se malí kutilové převlékli do pyžamek, vyčistili si zuby a pak už jen šup do spacáku shlédnout pohádku na dobrou noc.

text a foto: Blanka Šrubařová

Předchozí

Následující

Archivy