Sníh nebo „Maršmelou“

Každý den se ráno probouzíme a čekáme na sněhovou nadílku. Tolik jsme toužili zažít nějaká sněhová dobrodružství. Když se nevzdáváme, zjistíme, že dobrodružství můžeme zažít i bez sněhu. Třeba vycházka do lesa nabízí mnoho inspirace.

Každý den se ráno probouzíme a čekáme na sněhovou nadílku. Tolik jsme toužili zažít nějaká sněhová dobrodružství. Když se nevzdáváme, zjistíme, že dobrodružství můžeme zažít i bez sněhu. Třeba vycházka do lesa nabízí mnoho inspirace.Stromy bez listí nám nabídnout jiný pohled na krajinu, než na který jsme zvyklí z léta. Vzniká pocit, že jsme na jiném místě. Můžeme jen hádat, kolik druhů živočichů žije v našem lese. Sledování jejich stop se doslova stalo detektivní záležitostí. Ať jsme se snažili, jak jsme se snažili, na žádnou kloudnou stopu jsme nenarazili. Že by tady nebyl život? Tak tomu jsme neuvěřili. Jedinou útěchou byly nakonec stopy velkého psa.

My jsme do lesa však nepřišli „s prázdnou“. Bohatou nadílkou vybraných dobrot jsme zvířátka přišli potěšit a také je vytáhnout z jejich skrýší. Přece: „Ať to tady žije“.
My jsme si také udělali potěšení. Když není sníh, bude „Maršmelou“. Nejen sladká tečka nakonec všechny potěšila, ale také něco na zahřátí – samozřejmě oheň.

Bokischová L., Gebauerová D., 3. a 6. odd. ŠD

Archivy