Anetka zvítězila v celostátním kole pěvecké soutěže

Plný sál, skvělá zábava, spontánnost, žádná přetvářka, to festival “Nad oblaky aneb Každý může být hvězdou” pro osoby s tělesným a mentálním postižením symbolizuje. 19. 9. proběhl 8. ročník akce, která nemá hranice. Z celé republiky se sjeli účastníci do Olomouce …

Plný sál, skvělá zábava, spontánnost, žádná přetvářka, to festival “Nad oblaky aneb Každý může být hvězdou” pro osoby s tělesným a mentálním postižením symbolizuje. 19. 9. proběhl 8. ročník akce, která nemá hranice. Z celé republiky se sjeli účastníci do Olomouce, kde byli vyhlášeni vítězové celostátní postupové soutěže a proběhl finálový galaprogram s hudebními a pěveckými vstupy.

Naše Anetka Adámková, žákyně 6. B, soutěžila v pěvecké a výtvarné části. Nejprve se musela v květnu dostat do užšího výběru na základě zvukové nahrávky písně. Soutěžících z celé republiky bylo mnoho. Dokázala to. Vybrala si od slovenské zpěvačky Kristíny píseň „Horehronie“. Obrovská radost. Už TOTO byl velký úspěch.

Anetka stála na pódiu před 600 diváky a zazpívala nádherně. Trošku trémy zažívaly i paní učitelky v hudebním doprovodu. Byl to ovšem krásný pocit a my jsme si to nakonec všichni užívali. Mezi lidmi s tělesným i mentálním postižením je celá řada nadaných jedinců, kteří si zaslouží stejnou pozornost, jako lidé bez handicapu.

Kmotrou festivalu byla Kateřina Kornová, která podpořila soutěžící slovy: „Líbí se mi podstata festivalu. Když neuspěji teď, můžu na sobě pracovat a díky mimořádné píli vyniknout nad ostatními třeba příště. Nejsou tady žádné hranice.“

Na závěr si přečtěte, co o Anetce napsali, když s moderátorkou natáčela rozhovor.

Hlavně to nevzdávat

Několik minut slávy si na festivalovém pódiu užila dvanáctiletá Aneta Adámková z Krnova. Dívka je od narození upoutaná na vozík, přesto vzkazuje všem lidem, kterým je z jakýchkoliv důvodů těžko, aby to nikdy nevzdávali. Vždycky se dá najít cesta, po které se dá kráčet.

Ona sama se pustila do studia sólového zpěvu a hry na klávesy. Hudba se stala její vášní. Zpívá si kdekoliv a kdykoliv, například i při projížďce parkem. Před stovkami diváků nyní spustila nádhernou píseň od Kristiny Horehronie. A Aneta si troufla i na druhou kategorii – malování.

Anetce gratulujeme k obrovskému úspěchu, protože vyhrála 1. místo v pěvecké kategorii a 2. místo ve výtvarné části. Zvukovou nahrávku můžete spustit zde.

Archivy