K+M+B ve druhé třídě

V pátek jsme se seznámili se svátkem Tří králů. Všichni už víme, že Tři králové byli podle Bible mudrci z Východu, kteří kromě jiných věd znali mnoho o hvězdách. Podle hvězd poznali, že se narodil nový, mocný král. Chtěli ho také uvítat, proto mu nesli dary. Podle jasně svítící hvězdy došli až k Betlému,

V pátek jsme se seznámili se svátkem Tří králů. Všichni už víme, že Tři králové byli podle Bible mudrci z Východu, kteří kromě jiných věd znali mnoho o hvězdách. Podle hvězd poznali, že se narodil nový, mocný král. Chtěli ho také uvítat, proto mu nesli dary. Podle jasně svítící hvězdy došli až k Betlému, kde se v obyčejné stáji opravdu narodilo dítě, které dostalo jméno Ježíš. Králové mu předložili dary a věřili, že bude velkým králem.
Den jsme začali ve skupinách, ve kterých jsme přemýšleli nad tím, čím se vyznačuje správný král. Dohodli jsme se, že král by měl být hodný, štědrý, rozumný a statečný. Další informace jsme získali z textu metodou I.N.S.E.R.T. a své vědomosti jsme si ověřili ve hře BINGO. Nezapomněli jsme si vyrobit královské koruny.
K+M+B 2019 přejeme všem.

tř. učitelka M. Jiroušková

Nejnovější příspěvky
Archivy