PONOŽKOVÝ DEN

Ve čtvrtek 7.11. 2019 si děti ze  4.C  zažily doslova PONOŽKOVÝ DEN. Využili jsme pozvání pana Vladislava Moravce a zajeli si na exkurzi do jeho firmy MORAVEC KVALITNÍ PONOŽKY s.r.o. ve Skrochovicích. Jízda to byla zajímavá již od začátku, protože jsme využili jako dopravní prostředek – vlak. A v něm seděli někteří úplně poprvé!

Po příjezdu do Skrochovic jsme ušli z nádraží jen pár metrů a již jsme zvonili na majitele firmy. Ten si děti rozdělil do dvou skupin a postupně ukazoval všechny pletací stroje přímo v pracovním provozu. Všichni jsme viděli, jak ponožka vzniká od první samotné nitky až po celý hotový výrobek. Děti ocenily možné vzory, designy a nápisy, které se mohou na ponožkách vyrobit, a dokonce dostaly nabídku takový návrh své oblíbené ponožky nakreslit! Žáci se zaujetím poslouchali, byli překvapeni, někteří dokonce prohlašovali, že tam budou URČITĚ v budoucnu pracovat.

Po hlavní části nás čekala „ žehlírna,“ kde jsme vypozorovali, jak se taková ponožka správně vyžehlí. Každého napadla myšlenka, že by se doma mamince takový přístroj určitě hodil! Nakonec každý dostal ve skladu jako dárek pro sebe ponožky, a tak si odnášel kromě zážitků ještě něco navíc! Výlet se všem moc líbil a doufáme, že se nám brzy podaří zase něco podobného zopakovat.

                                                                                                                             4.C a  Petra Kořistková

Archivy