KVANTIL 97,99 = postup do kraje!

Měsíc říjen se nesl v matematice v duchu on-line  soutěže pořádané Mensou ČR – Logická olympiáda. První vlaštovka této soutěže proběhla na naší škole před dvěma lety.  V rámci republiky se letos do soutěže zaregistrovalo 71 208 soutěžících z 3 249 škol. Jsme  rádi, že 171 jich bylo od nás, přestože registrace je „trochu“ složitější. Zapojili se děti od první do deváté třídy.

A co znamená KVANTIL 97,99 ?

  1. a) je to hodnota, která rozděluje seřazený statistický soubor na dvě části – na část obsahující hodnoty menší (nebo stejné) než je 97,99 a na část obsahující hodnoty větší (nebo stejné) než je 97,99
  2. b) že, žák byl lepší než 97,99 % žáků v kraji ve své kategorii
  3. c) že, žák postoupil do krajského semifinále
  4. d) že, žák je z 8.C třídy
  5. e) že, žák má radost
  6. f) že, žák strávil jeden školní den v Ostravě, kde se kromě soutěže seznámil s novými aplikacemi
  7. g) že, žák se v krajském semifinále umístil s kvantilem 30,91

Ano, všechny odpovědi jsou správné.

Pokud vás zajímá umístění vašeho dítěte, najdete ho na stránkách www.logickaolympiada.cz. Zde po přihlášení pomocí registračních údajů (najdete je v registrovaném mailu z doby přihlášení do soutěže) najdete v sekci výsledky, ten váš. Pokud ho nemůžete nalézt, na vyžádání vám ho sdělí vyučující matematiky.

Všem dětem a všem rodičům, kteří své dítě v soutěži podpořili děkujeme a těšíme se na další on-line soutěž, tentokráte Pangeu www.pangeasoutez.cz , která proběhne v únoru 2020. Letos se tato soutěž ponese v duchu MEDIA A ZÁCHRANNÉ SBORY.

sekce matematiky

 

 

 

 

 

Archivy