Z Betléma se ozývá …. nám narodil se Pán

JANÁČKOVO BRUMENDO se prozpívalo celým prosincem na několika veřejných koncertech. Předvánoční atmosféru děti nejprve vykouzlily posluchačům na náměstí na adventních trzích. Z oblohy v noci dokonce začaly padat sněhové vločky. Mrazivé počasí padesáti zpěváčkům nevadilo.  Naopak. Jak řekl pan ředitel: „Zpěv diváky potěšil a zahřál u srdíčka.“

Brumendo si dále zazpívalo na Vánoční akademii školy, kde se prostřídalo v programu také se staršími muzikanty kapely SAH a žáky 8. tříd s divadelním vystoupením. Píseň Jsem hvězda se stala velmi oblíbenou a dokázala roztleskat publikum.

Nejvíce se děti těšily na svůj vánoční koncert v Koncertní síni sv. Ducha. Byl vznešený, slavnostní, nádherný. Síň byla zaplněna do posledního místečka. V úvodu se diváci zaposlouchali do tónů varhan Jakuba Osadníka, našeho vzácného hosta. V závěru si všichni zazpívali Narodil se Kristus Pán za doprovodu varhan. Kuba to umí parádně. Brumendo sál opět rozzářilo. Paní učitelky a páni muzikanti byli dokonale sladěni nejen hudebně-harmonicky, ale také oděvem. Sborové jednotné vánoční šatičky obdivovala spousta zvědavých očí. Pánové měli zas na červených košilích nádhernou hudební kravatu. A naše děti? Holčičkám vykvetla červená kytka ve vlasech a klukům zdobil krk notový motýlek. Pastva pro oči. To tu ještě nebylo.  A jaké letos čekalo sbor překvapení? Rozbalili jsme si těsně před koncertem dáreček od Klubu rodičů. Jupííííí ….se ozývalo překvapeně a radostně. Sbor získal své hudební logo s medvídkem Brumlou a hrdě koncert odzpíval s plackou na sborovém tričku. Děkujeme. Jsme nadšení. Máme nejlepší Klub rodičů na světě 😊

Vánoce přijdou a zazvoní smích a Bůh bílou křídou nám nakreslí sníh. Na dárky se těší ti, které máš rád a malí i větší si budou chtít hrát…. Tóny této písně vždy dojímají. Zas o krok blíž k Vánocům. Procítěná byla také následující píseň– s názvem Vánoční slow – odzpívána pomalu, pomalu, pomalu, citlivě, dojemně, něžně. Padly také slzičky. No posuďte sami: Když máma a táta jsou s námi, když nevyzvání telefon, ……… to vánoční čas proměnil nás. Nádhera. Přejeme všem, aby prožili svátky v rodinném kruhu s úsměvem na tváři. Do nového roku přejeme hodně zdravíčka a dobré nálady.

Poslední letošní vystoupení se konalo ve škole. Patřilo všem spolužákům, kteří se nedostali na žádné veřejné vystoupení. Užili jsme si to všichni do posledního tónu. Píseň Faded byla naprosto parádní. Singl vznikl v roce 2015 a vyšplhal se na vrchol žebříčků mnoha hitparád. Tuto kvalitku spolužáci poznali, radostně do rytmu tleskali a prozpěvovali si se sborem. Děkujeme za všechny fanoušky, kteří nám fandí a podporují nás.

JANÁČKOVO BRUMENDO

 

Předchozí

Následující

Archivy