Janáčkův čtyřboj

Je únor a naši žáci se již od prosince stále vzdělávají na dálku. Sportoviště jsou uzavřena, lyžařská střediska rovněž. Dětem chybí pohyb, radost z pohybu a soutěžení.

Proto jsem se začátkem ledna rozhodl, že pro naše žáky uspořádám malou soutěž, která by děti alespoň trochu motivovala k pohybu. Nazvali jsme ji Janáčkův čtyřboj. Je to soutěž v silových schopnostech, kde děti po dobu čtyř týdnů měřily své výkony ve skoku dalekém z místa, ve skoku přes švihadlo, dřepech a klicích. 

Z každé kategorie se pak ti nejlepší utkají ve finále, které se bude konat, až se žáci vrátí zpět do školy (doufejme, že to bude co nejdříve). A kdo se na toto finále může těšit? Jsou to Dominik Koritar, Robert Galistel, Lukas Žiga, Jan Beran, Tomáš Laur, Vendula Butorová, Klára Hábová, Anežka Bezděková, Ditta Červenková, Julie Lihaříková. Všem finalistům gratulujeme.

Na závěr bych chtěl říct, že jsem byl dost zklamaný z poměrně malého počtu přihlášených dětí. Vždyť z celého druhého stupně se jich přihlásilo pouze 12! Což je opravdu opravdu málo a je to velká škoda, protože tak mohla být naše soutěž mnohem více napínavější. Přesto bych chtěl těmto dvanácti hrdinům moc poděkovat, že se nebáli a šli do toho. Vždyť i z tohoto malého počtu vzešly výkony, které stojí za obdiv (skok daleký z místa – 223 cm, počet kliků za 2 minuty – 75, počet přeskoků za 2 minuty – 271, počet dřepů za 2 minuty – 123). 

A jak myslíte, že byste dopadli v daných disciplínách vy? Pokud vás to zajímá, není nic jednoduššího než si to vyzkoušet. Ale pamatujte, ať už bude váš výkon lepší, či horší, je to úplně jedno. Podstatné je přece to, že jste si tyto disciplíny vyzkoušeli a zacvičili si 🙂

text: Viktor Petrskovský

foto: Lukas Žiga

 

Archivy