Krajské finále Poháru rozhlasu v Opavě

Ve středu 18. 5. 2022 se sedm děvčat ze 6. a 7. tříd (Julie Goldmanová, Viktorie Čechová, Viktorie Keni, Sabina Ryšková, Mariana Mrkvanová, Samanta Kováčová, Natálie Bačovská vypravilo bojovat o co nejlepší umístění v krajském finále Poháru rozhlasu v Opavě, kam postoupily díky vítězství v okresním kole.

Že to nebude vůbec jednoduché již naznačovaly výkony některých sportovců z jiných okresů, které byly k nahlédnutí na stránkách Českého atletického svazu. 

Ale naše děvčata byla plně odhodlána nedat nikomu nic zadarmo. Už od prvního běhu na 60m si všechny závodnice vylepšily čas z okresního kola a jejich dva časy patřily mezi 8 nejlepších ze všech časů v kategorii mladších děvčat (7. čas patřil Viktorii Čechové a 8. čas Viktorii Keni).

Také v dalším běhu, tentokrát na 600m, si Julie Goldmanová vylepšila svůj čas z okresního kola a prolomila hranici 2 minut a patřil jí 9. nejlepší čas z celkových 27. Mariana Mrkvanová se ve skoku vysokém podělila o konečné 4. a 5. místo za výkon 130 cm, a to i přes bolest svého zraněného kotníku.

Bohužel v dalších disciplínách se děvčatům už tolik nedařilo, a přestože získaly více než 4000 bodů, stačilo to na konečné 7. místo. Byla to škoda, na 6. místo jim mnoho bodů nechybělo. Nikdo z nás ale určitě zklamaný nebyl, věděli jsme, že v tomto kole budou děvčata bojovat s těmi nejlepšími atlety v kraji, a tak našim cílem bylo neskončit poslední. A to se opravdu podařilo!

Jako ukázka toho, jací atleti se na závodech představili, jsou následující výkony, které se opravdu nevidí každý den: starší chlapci – skok daleký přes 620cm, skok vysoký 170cm, běh na 60m pod 8s, běh 1500m více než 5 chlapců se dostalo pod 5 minut, mladší děvčata – skok daleký přes 470cm, hod kriketovým míčkem přes 50m, mladší chlapci – hod míčkem přes 60m! 

Byl to opravdu zážitek vidět takové výkony na vlastní oči a byli jsme všichni moc rádi, že jsme toho mohli být součástí. Tak třeba příští rok se nám opět podaří se do krajského finále probojovat, což bychom si určitě moc přáli. Šikovné děti na to ve škole máme. Ale nic není zadarmo, na podobné výkony je potřeba hodně úsilí, snahy a také chuti něco dokázat. O to víc je pak chuť vítězství sladší.

Na závěr patří děvčatům pochvala za skvělou reprezentaci naší školy v kraji. Děkujeme! 🙂

Viktor Petrskovský

Archivy