Volby se zvířátky

✌️ Ve třídě 2.A probíhaly ve středu volby – aktuální a velké téma pro dospělé, které děti také vnímají a potřebují vysvětlit. Tak proč si takové volby nevyzkoušet?
Máme úžasnou knížku Volte zvířata – vysvětlila nám důležité pojmy jako jsou kandidáti, voliči, urna, hlasovací lístek, volební program, kampaň, sčítání hlasů…

Předvolební kampaně se účastnila 4 zvířátka.

Za velkého zájmu si děti vyslechly “obhájce” kandidátů a pak vhodily do urny svůj hlas. Při jejich sčítání se napětí dalo krájet!

O KNÍŽCE:

VOLTE ZVÍŘATA

autoři : Paula Desgualdo, Pedro Markun, Larissa Ribeiro, André Rodrigues 

Lev je král džungle. Vládne ostatním zvířatům, která už ho ale mají plné zuby. Navíc se právě ukázalo, že odvedl vodu z řeky, aby si vybudoval bazén jenom sám pro sebe. Tak to je ta poslední kapka! Zvířata se rozhodnou, že takhle to dál nejde, a uspořádají volby, aby si zvolila nového krále. Jako kandidáti se přihlásili Opice, Lenochod, Had a sám Lev. Jenomže jak se vlastně takové hlasování organizuje? A jak se má vybrat vítěz? Demokratické volby se nám mohou zdát složité, ale když to zvládnou zvířata v džungli, zvládneme to taky.

Kolektiv čtyř ilustrátorů a grafických designérů napsal a nakreslil knihu během workshopů společně s dětmi v brazilském Sao Paulu.

Archivy