To je Sparťan!

Když se řekne Sparťan…

… drsní chlapi zpozorní a začnou většinou trousit svá léty nabytá moudra: „Jo, ta mládež už není, co bývala, to my v jejich věku jsme museli jinak zabrat!“. Opravdu je to tak? Statní jinoši a lepé děvy ze základní školy Janáčkovo náměstí nás přesvědčili o opaku: naši žáci dokážou zabrat, a ještě si přijdou pro nášup!

Akce Sparťan proběhla v dolině pod letištěm díky úžasnému Off road trial clubu, za vysekání džungle vděčíme dalším statným jinochům z TS Krnov.

K vykutáleným místům závodu patřilo například stanoviště se sítí, kterou bylo třeba zdolat podplazením. Hned vedle stanoviště stálo, samozřejmě zcela náhodně a neúmyslně, krásné velké červené hasičské auto, v jehož kabině, skryt za takticky vytónovaným sklem, seděl člen jednotky Hasičů města Krnova, samozřejmě ten nejmenší, kterého měli, a usmívaje se, potutelně zmáčknul v ten pravý okamžik – rozuměj: když už jsou všichni pod sítí – ten pravý čudlík! Mohutná sprcha se „s kadencí samopalu vzor 24“ snesla na tak již zakyslou a smradlavou síť a z ní neúprosně kanula na urostlá těla našich závodníků. Směs překvapení, zděšení, hnusu i pobavení nakonec přerostla do bujaré radosti z nečekaného osvěžení! Klobouk dolů před těmi, kdo na konci závodu museli síť sbalit

A vůbec, očití svědkové z řad přípravného týmu potvrzují, že největší vinu za spáchání takto vykutálených poťouchlostí nesou jednoznačně dvě freneticky aktivní členky: blíže neznámé osoby Monika a Veronika, a také šerpové Karel, Petr, Katka a Viktor.

Jinou, zcela nevinně vypadající disciplínou byla tzv. „lajna“. Název sice evokuje jednu z technik užívaných k aplikaci sypkých šňupacích drog, ale jde očistě sportovní dovednost balancování na nataženém popruhu. I když jistá podobnost by tu byla, co říkáte?

 

Vlivem nedostatečně utaženého přidržovacího popruhu na lajně č.2 se někteří žáci dostávali do poloh ne nepodobných účinkům silné drogy: ve snaze nespadnout na tvrdou zem se kymáceli zoufale a lajnu dokončovali téměř vleže
Akce se natolik líbila, že i naši pomocníci ze SPgŠ a SZŠ Krnov neodolali a na konci závodu dobrovolně skropili okruh drahými krůpějemi poctivého středoškolského potu! Jsme moc rádi za jejich pomoc a příští rok pro ně připravíme nějakou středoškolskou specialitku… Návštěva hangárů na letišti a prohlídka zaparkovaných strojů pomohla zkrátit čas těm, kdo čekali na svůj startovní čas.

 

Děkujeme celé řadě sponzorů, bez jejichž podpory by akce neproběhla. Jeden z nich, firma Erdrich, pomohla při porodu Sparťana takovou měrou, že se její jméno doslova „propálilo“ na krásné účastnické medaile. Ano, byl to porod, protože šlo o naši  první akci tohoto typu. Ale my již nyní víme, že zdaleka ne poslední.

Tak vivat Sparťan! Za rok se zase uvidíme!

 

 

Zcela nevinný tým ZŠJN Krnov

Velká galerie fotek: https://photos.app.goo.gl/j2KE18BJJ9ZW9r267

Následující

Archivy