Letem světem s Jakubem

V minulém týdnu naše druháky navštívil pan knihovník Jakub Mruz z Městské knihovny v Krnově, se kterým celé 2 hodiny cestovali po světě. Nejprve si letadlem zaletěli do Japonska, kde se např. dozvěděli, jak se japonsky řekne příjmení Novák nebo Hájek, taky si smlsli na sushi…

V minulém týdnu naše druháky navštívil pan knihovník Jakub Mruz z Městské knihovny v Krnově, se kterým celé 2 hodiny cestovali po světě. 

Nejprve si letadlem zaletěli do Japonska, kde se např. dozvěděli, jak se japonsky řekne příjmení Novák nebo Hájek, taky si smlsli na sushi, poznali kdo je samuraj a dokonce zkusili jíst opravdovými japonskými hůlkami. Při tom všem samozřejmě nechyběla krásná japonská pohádka.

Z Japonska se děti s Kubou vydali lodí do Austrálie mezi klokany, kde je čekala Pohádka z klokaní kapsy a zajímavé povídání o zvířatech a životě v Austrálii.
Poslední zastávkou byla Afrika s pohádkou Věrný lev. Protože jsme v Africe vzhledem k času nemohli pobýt déle, domluvili jsme se s Jakubem, že si někdy na jaře setkání zopakujeme, tentokrát ale v hlavní knihovně a s novými krásnými příběhy.

text a foto
učitelky druhých tříd

Archivy