Vzduch do budoucna pro tři sta rodin

Již třetím rokem po sobě se žáci 8. C zapojili do Světového dne laskavosti, který připadá na 13.11.

Prvním rok uspořádali burzu svých hraček, knížek, oblečení a peníze z burzy věnovali Matyáši Tazbirekovi, který trpí dětskou mozkovou obrnou. Loni vzali pytle na odpadky a uklízeli lesy v okolí Mohyly.

A letos… Překvapili mě s nápadem, že by chtěli sázet stromy. Tomu se říká výzva!  Stačilo pár telefonátu na lesní správu do Města Albrechtic a vše bylo vyřízené 😉

Ve středu jsme se vydali vlakem do Albrechtic, kde na nás čekalo vedení lesní správy a mile nás přivítalo. Odvezli nás na místo, kde na nás kromě odborného výkladu čekaly již připravené malé stromky lípy srdčité a pracovní nástroje.

Žáci se rozdělili do trojic, kde dva kluci vždy kopali, a dívka sázela. Bylo poznat, že první hodinu do toho šli všichni s elánem a nadšením. Postupně už nadšení opadalo, ale žáci se snažili i tak 😉 Párkrát na nás zapršelo, chvílemi jsme mysleli, že ani nepřestane 🙂 Štěstí stálo při nás a žáci po třech hodinách měli dosázeno.

Nazpátek k vlaku jsem to vzali pěšky, žáci zpívali Severní vítr a ani jim nevadilo, že jsou všichni umazaní.

Koukala jsem na ně s úžasem, nejen že opět jako kolektiv dokázali táhnout za jeden provaz. Ale hlavně za to, že dokázali vysadit šest set stromků.

text a foto: Monika Veselková

 

 

 

 

Archivy