Pohádka o zápisu, aneb všichni přijati

Večerníček se svými pohádkami provázel děti při zápisu do prvních tříd, který proběhl ve čtvrtek a v pátek 4. a 5. února. Se všetečnými otázkami a úkoly učitelů si děti ve známém a přátelském prostředí pohádek poradily velmi dobře.

   

Svůj velký den si mohly zpestřit prohlídkou školy, výstavkami školních potřeb a prací prvňáčků, nebo hrami, které si pro ně připravila milá princezna, dobromyslný loupežník, veverka Terka a další pohádkové postavy v podání našich deváťáků.

 

  

 

Zápisu se zúčastnilo celkem 104 dětí, z toho rodiče 23 dětí zvažují odklad, do tří prvních tříd ve školním roce 2010 / 2011 tak nastoupí  81 žáků. Všichni zájemci jsou přijati.

 

  

 

Na otázku, co by se děti ve škole chtěly naučit, nejčastěji padala odpověď „ číst, psát a počítat“, ale taky třeba „mluvit anglicky, zpívat, malovat nebo být hodný ….“.

 

  

 

Mohu za celý učitelský sbor prohlásit, že si vážíme vaši důvěry, se kterou nám svěřujete své děti a  že se maximálně vynasnažíme přání dětí splnit a ve spolupráci s vámi, naši budoucí prvňáčci, a také vámi, rodiče,  vytvořit „pohádkovou“ školu, do které se budeme všichni těšit a odnášet si maximum dovedností, potřebných pro život.

  

PS. Víte, jakou pohádkovou postavičku mají děti nejraději? No přeci Krtečka pana Zdeňka Milera.

foto: H. Wiedemanová, text: K. Handlíř  

 

 

 

Předchozí

Následující

Archivy