Zeměpisná olympiáda

Dne 16.2.2010 se žáci 6. – 9. ročníků, vybaveni svými geografickými znalostmi, poprali se zeměpisnými otázkami ve dvou testech školního kola zeměpisné olympiády. Žáci byli rozděleni do tří kategorií podle ročníků. Kategorie A pro 6. ročníky se zúčastnilo 8 žáků, kategorie B pro 7. ročníky 18 žáků a kategorie C pro 8. a 9. ročníky 24 žáků. 

  

 V prvním testu se účastníci museli spolehnout na vlastní vědomosti, ve druhém měli k dispozici k vyplnění testových otázek atlas světa. V tomto kole se otázky týkaly probraného učiva v předchozích ročnících, v případě šestých ročníků se testy týkají učiva 6. ročníku. Do okresního kola zeměpisné olympiády, které se koná 17.3. v SVČ Méďa Krnov,  postupují žáci, kteří se umístili na 1. místě, tj. vítězové každé kategorie.

  

V kategorii A bude naši školu reprezentovat Daniela Kotrlová z třídy  6.M, v kategorii B Jan Zubrvalčík z třídy 7.M a v kategorii C Jiří Doubrava z třídy 9.M. Vítězům moc blahopřejeme a přejeme jim hodně štěstí v dalších kolech. Ostatním účastníkům děkujeme za účast a velký zájem.

   

 

 Za kabinet zeměpisu Romana Janková

Archivy