Školní rok zahájil hejtman Moravskoslezského kraje

"Svět je malá škola, žáků je tu moc, každou chvíli volá někdo o pomoc …" přesně jako v písničce Zdeňka Svěráka vypadal první den nového školního roku 2010/2011.

  

Kapky deště doprovázely prvňáčky a jejich starší spolužáky do školy, jakoby i počasí smutnilo za vzdalujícími se prázdninami. Mnoho zážitků, předsevzetí, seznámení se s novými kamarády a učiteli, to vše dnes začalo a jen tak rychle asi neskončí. Zkrátka, prázdniny jsou minulostí a my opět usedli do svých lavic a za katedry v krásně vyzdobených třídách.

 

Slavnostního zahájení školního roku se zúčastnil také hejtman Moravskoslezského kraje Ing. Jaroslav Palas, který popřál nejstarším žákům devátých tříd úspěch v náročném roce, ve kterém je čekají příjmací zkoušky na střední školy, ostatním žákům hladké zdolání školních nesnází a inspirativní učitele. Pedagogům pak popřál hodně sil, pohodu a trpělivost v jejich nesnadné práci.

  

Od devíti hodin pak patřila škola jen prvňáčkům a jejich rodičům. Třídní učitelky se s dětmi seznámily, zazpívaly si písničku a proběhlo slavnostní pasování na "školáka".

  

 

   

Archivy