Spolu jsme to zvládli

Každý pátek odpoledne je v naší škole stejný. Všechna světla zhasnou, na chodbách i ve třídách je ticho, nikde nikdo. Jinak tomu ale bylo v pátek 8. října. Prvňáčci ze třídy 1.B se sešli, aby společně prožili den a noc ve škole a  lépe sebe i školu poznali. Sotva se děti rozloučily s rodiči, začal pro ně zábavný podvečer plný zajímavých her.Doslova jako detektivové procházely školou po neznámých stopách. Během této cesty plnily různé úkoly a seznamovaly se se zaměstnanci školy, např.panem školníkem, paní uklízečkou, panem ředitelem a dalšími.

    

O tom, jak je důležité umět spolupracovat, pomáhat si a spolehnout se jeden na druhého, se děti přesvědčily při hře, ve které měly překonávat „bažinu“. Večer se děti mohly ujistit, zda už dokonale znají místo, kde mají svojí třídu. Se zavázanýma očima, za pomoci lana a tichého společníka, musely zdolat trasu ze své šatny do třídy.

   

A pak už přišla noc a všichni prvňáčci po pohádce spinkali a těšili se na druhý den, protože věděli, že za nimi přijdou jejich budoucí kamarádi.

    

Po výborné snídani z Pekařství Fryšavský už děti netrpělivě čekaly na kamarády z 6.B třídy. I když po ránu bylo venku opravdu chladno, společné seznamovací hry všechny zahřály a pobavily. Prvňáčci poznali, že v naší škole mají starší kamarády, kteří jim rádi poradí či pomohou. Ve třídě si pak děti vyměnily dárky a všechny dostaly tričko s nápisem SPOLU TO ZVLÁDNEME. Domů odcházely s úsměvem na tváři a všechny se už těší, až se spolu  zase sejdou.  

text a foto: Jana Matějková

Archivy