Malý vánoční koncert

Společnou akcí 4.B a 4.C jsme si připomněli, že Vánoce jsou už za dveřmi. Stačilo ve třídě upravit lavice, nachystat židličky jako v koncertní síni, doplnit drobné vánoční dekorace. Pro ty, kdo se nestačili nebo zapomněli naučit text vánočních koled, jsme připravili malé zpěvníčky.

 

    

 

Dětem, které se věnují hře na hudební nástroj, jsme naopak nic připomínat nemuseli. Paní učitelka zahájila celou akci prvními tóny vánoční koledy a všichni se hned dali do zpěvu. Hru na jednotlivé hudební nástroje jsme mohli slyšet i vidět ve třech blocích.

 

    

 

Na flétnu nám zahráli Petra S., Artemis I., Michal V., ale také Adriana Z. a Katka Š. Své pohádkové nebo vánoční skladby nám k milému poslechu hrála Anička S., Pavla S. a také Karin T. Svátečně nás naladili vánoční tóny Johanky M. na housle.

 

    

 

Bloky hudby jsme doplnili zpěvem vánočních koled s doprovodem na akordeon paní učitelky Banovcové. Nezapomněli jsme ani na tradice. Věštili jsme naši budoucnost pomocí hrníčků, točili jsme slupkami z jablíček nad hlavami, abychom „našli ideální ženichy a nevěsty“, zajímali se o zdraví…

 

    

 

… a zase jsme byli o jeden den blíže k Ježíškovi.

 

Text a foto: M. Banovcová, L. Bokischové

Archivy