Itálie, den druhý

Kolem deváté hodiny se všichni vítáme na školním dvoře a po skupinkách vyrážíme na "cestu za pokladem" křížem krážem historickou částí Florencie. Je mlhavo, ale nálada je báječná.

    

Plníme úkoly a objevujeme krásy města. Na jednom z nejmalebnějších náměstí dostáváme příležitost prohlédnout si místní uměleckou školu a stát se součástí výuky. Paráda.

    

Po výborném, stylovém obědě se procházkou po nábřeží Fiume Arno dostáváme na náměstí S. Spirito, kde se měníme v malíře. Navrhujeme fasádu místního historického kostela. Vítězný návrh získá odměnu.

    

Kresby jsou jedna hezčí než druhá. Sluníčko a teplo nám zpříjemňuje siestu před Palazzo Pitti a popouští uzdu kreativnímu focení. Inu Florencie nás inspiruje.

    

Celý den končí společným setkáním učitelů, studentů a hostitelských rodin. Na všechny čeká bohatá ochutnávka italských specialit, připravených v hostitelských rodinách.

   

Zlatým hřebem večera je vyhlášení nejlepšího návrhu fasády. Návrhy posuzovali výtvárníci z licea.

    

Z celkem 50 malířů z Itálie, Dánska a České republiky získáváme 3. místo (Adéla Havlíčková) a absolutní vítězkou se stává Majda Hujdová. Její návrh je tak součástí oficiálního loga projektu. Gratulujeme!

 

Czech team (Florencie)

Následující

Archivy