Itálie, den třetí

A máme tu poslední den společného pobytu. Naplánována je prohlídka florentské radnice, která se proslavila nejen sochou Michelangelova Davida, ale také bohatým vyobrazením historie Toskánska.

    

Obdivujeme umělecké zpracování fresek, obrazů a soch původní pevnosti a současné radnice a muzea. V největší místnosti Salone dei Cinquecento jsme svědky bouřlivého a nápaditého zahájení univerzitního roku.

    

Z ochozu radnice nás uchvátí pohled na celou Florencii a okolí. Oběd dnes volí každý podle své chuti. Někdo si dává italskou kuchyni o pěti chodech, někdo si jde koupit hamburger do Mc Donald´s 🙂 a po té vyrážíme na nákupy dárečků pro naše milé.

    

Poslední společný čas a večeře s rodinou, balení. Angličtina se nám zdá mnohem jednodušší, počáteční jazykové bariéry jsou tytam. Dokonce si vezeme domů i pár slovíček a jazykolamů v Italštině.

    

Pozdě večer nastává ta velmi obtížná chvíle – loučení. Během několika dnů jsme se stali součástí hostitelské rodiny a teď když máme odjíždět, rádi bychom tu ještě zůstali…   tak třeba někdy…   zůstáváme v kontaktu.

    

Noc ubíhá rychle, všichni spíme. Druhý den se vítáme s našimi rodinami tam, kde jsme se v pondělí loučili.

 

Czech team from Florencia

Archivy