Odpoledne v koňském sedle

Ve čtvrtek k nám na školní hřiště dorazila neobvyklá návštěva, která dětem rázem vykouzlila úsměv na tváři. Nebyl to nikdo jiný než dva koníci jménem Buffy a Zuzanka, kteří k nám přijeli ze stáje Brantice, aby s námi společně oslavili Den dětí.

Ve čtvrtek 31. května k nám na školní hřiště dorazila neobvyklá návštěva, která dětem rázem vykouzlila úsměv na tváři. Nebyl to nikdo jiný než dva koníci jménem Buffy a Zuzanka, kteří k nám přijeli ze stáje Brantice, aby s námi společně oslavili Den dětí. Povozit se na nich měli možnost žáci ze školní družiny od 1. do 5. třídy, ale i kolemjdoucí děti s rodiči, které tito zvířecí kamarádi také zaujali.

Odvážlivé děti se povozily na veliké Buffy a ti méně odvážliví zase na Zuzance, někteří dokonce i několikrát za sebou. Děti se dozvěděly něco o stavbě koňského těla, a také detaily o koňském životě či o pojmu hipoterapie (léčby koňským hřbetem).

Závěrem se děti s koňmi rozloučily, ale někteří ne na dlouho, jelikož své kamarády můžou navštívit přímo ve stáji nebo s nimi v létě strávit čas na Koňském příměstském táboře v Branticích.

Naše poděkování patří paní Janě Kopečné (majitelce), která nám tuto akci pro děti umožnila.

Text: H. Tabachová, foto: B.Šrubařová

Předchozí

Archivy