Naše první čtení

Přečíst knížku bude za chvíli pro letošní prvňáčky úplná hračka. Vzhledem k nové genetické metodě čtení, kterou se děti učí na naší škole, si s písmenky poradí velice hravě. Využili jsme tedy možnosti navštívit pobočku městské knihovny…

Přečíst knížku bude za chvíli pro letošní prvňáčky úplná hračka. Vzhledem k nové genetické metodě čtení, kterou se děti učí na naší škole, si s písmenky poradí velice hravě. Využili jsme tedy možnosti navštívit pobočku městské knihovny, kde už na děti čekala paní knihovnice, která je seznámila s pravidly půjčování knih, jak knížky správně seřadit, vyhledat a jak se o ně po celou dobu starat. Jako noví čtenáři, děti obdržely registrační průkazky, aby mohly knihovnu navštěvovat pravidelně.

Pro zpestření byla pro děti připravená hádanková soutěž s pohádkovou tématikou. Děti musely podle daných indicií hádat názvy pohádek. Nelépe si vedl Jiříček Ikonomidis, který věděl téměř všechny odpovědi a stal se tedy králem hádanek.

Všechny děti si odnesly sladkou odměnu, skřítka Knihovníčka, omalovánky a hlavně spoustu informací, které využijí při další návštěvě knihovny. Pochvala patří i paní knihovnici, která při zjištění, že děti využívají novou metodu čtení, neváhala a obratem začala objednávat vhodné knihy. Dětem se povídání velmi líbilo a už se těší na další návštěvu knihovny.

Text a foto: Blanka Šrubařová

Archivy