Máme rádi zvířata!!!

Ve středečním odpoledni jsme se s dětmi z I. a II. ODD. ŠD vydali na psí cvičiště, abychom na vlastní oči viděli, co takoví vycvičení pejsci opravdu dovedou. Hned u branky nás přivítali Rony, Riko a psí maminka Lana se svým dvouměsíčním štěňátkem Andym, který dětem vykouzlil opravdový úsměv na tváři, vypadal totiž jako malinkatá roztomilá chlupatá kulička.

Ve středečním odpoledni jsme se s dětmi z I. a II. ODD. ŠD vydali na psí cvičiště, abychom na vlastní oči viděli, co takoví vycvičení pejsci opravdu dovedou. Hned u branky nás přivítali Rony, Riko a psí maminka Lana se svým dvouměsíčním štěňátkem Andym, který dětem vykouzlil opravdový úsměv na tváři, vypadal totiž jako malinkatá roztomilá chlupatá kulička. Hned v úvodu Rony a Lana ukázali své základní dovednosti a umění poslouchat svého pána na slovo. Na plánu bylo i zpacifikování zloděje, kde se pejsci opravdově zakousli vetřelci do rukávu, myslím, že v tu chvíli děti přestaly i dýchat, ale nakonec vše dobře dopadlo, byla to přece jenom hra, a děti svým psím kamarádům neúnavně tleskaly. To ovšem nebylo ještě všechno, mohutný vlčák Riko se svou trenérkou Marťou nám společně ukázali tzv. AGILITY, což je obdoba koňského parkúru, kdy pes překonává různé překážky v co nejrychlejším časovém úseku, Riko se dokonce může pochlubit i mezinárodním úspěchem v této soutěžní disciplíně.

Aby dětem nebyla zima, trenéři pejsků si pro ně také připravili zajímavý doprovodný program, což nebylo nic jiného, než překonávání překážek a proběhnutí připravenou dráhou, a jako pochválení za zdatnost, mrštnost a vytrvalost dostaly samozřejmě taktéž malou odměnu i děti. Všichni jsme doufám pochopili, že i pejsci mají svůj svět, do kterého můžeme nahlédnout při dodržování určitých pravidel, jen tak se totiž s pejskem vzájemně skamarádíme. Není to nic těžkého.

Musím říct, že na dětech bylo vidět, že si odpoledne užily a i ty, co měly trochu obavy, odcházely plné pozitivních dojmů, což bylo i smyslem této akce. A jelikož jsme chtěli udělat radost i těm, kteří mají rádi trošku větší zvířata, vydali jsme se zanést za svými dávnými koňskými kamarády Dakarem a Titanem usušené pečivo a další laskominy, abychom jim také trochu zpříjemnili den. Protože my máme rádi zvířata!!!

Velké poděkování patří trenérům psího útulku Hlubčická za velikou obětavost a pevné nervy. Těšíme se na další spolupráci a plánovanou jarní akci na psím cvičišti.

Text a foto: Hana Tabachová, Blanka Šrubařová

Archivy