Což takhle dát si loupežnický gulášek

Když chcete zažít víc, nedávejte si lehké cíle. Když si k tomu vyberete krásný slunečný den, může být zážitek dvojnásobný. Lenost přenechejte jiným a ráno si přivstaňte. Chtít udělat někomu radost je podmínkou. 

Když chcete zažít víc, nedávejte si lehké cíle. Když si k tomu vyberete krásný slunečný den, může být zážitek dvojnásobný. Lenost přenechejte jiným a ráno si přivstaňte. Chtít udělat někomu radost je podmínkou.

„Za legendami krnovských loupežníků“ jsme se vypravili společně. Malí parlamenťáci připravili loupežnickou trasu, jak se patří. Stát se loupežníkem chtěl každý. Titul loupežník a loupežnice si děti ze školní družiny musely opravdu zasloužit.

Na počátku loupežnické cesty si děti vyslechly loupežnickou pověst a vydaly se po jejich stopách. Na prvním stanovišti si musely (jako loupežníci) spravit příbytek, zaklepávaly hřebíky, aby nezmokly. Protože loupežníci se nejvíce činí právě v noci, musely překonat určenou trasu v lese se zavázanýma očima. Pokusily se pomocí přírodnin napsat jméno nejznámějšího krnovského loupežníka. Vy znáte jeho jméno? Jestli ne, tady je :   …. /..- / -. /–.. / .- / -.-. / …. / . / … //

Přetahování loupežníků o poklad nesmělo chybět. Děti také hledaly a hádaly, co by se jim na pobyt v lese hodilo a s čím by dokázaly přežít. Na posledním stanovišti si rozdělovali funkce podle důležitosti a tvořily číselného hada.

Cílová stanice byla na Ježkovém paloučku, kde sama příroda nabízí dobrou a bezpečnou zábavu. Po krátkém odpočinku na všechny čekala porce pořádného loupežnického guláše, který vařili parlamenťáci na ohni v kotlících. Nakrmili jsme celkem 69 loupežníků a loupežnic. Sladká tečka na závěr – hledali jsme poklad. Děkujeme všem zúčastněným za fantastickou atmosféru.

Co na to děti?

Viktorek Zivčák 1.B : „Mě se nejvíce líbilo, jak jsme plnili úkoly a moc mi chutnal guláš.“

Peťula Budišová 1.B: “Mě se nejvíce líbilo, jak jsme chodili se zavázanýma očima a gulášek.“

Metoděj Boček 2.CHonzík Stanislav 2.B: Nám se nejvíce líbilo, jak jsme hledali poklad a moc nám chutnal loupežnický guláš.

Parlamenťáci a vedení ŠD

Archivy