Máme nové kamarády

Od prvního dne nového školního roku, kdy jsme usedli do lavic třídy 6. B, uběhlo několik týdnů. Během této doby jsme si v novém třídním kolektivu našli nová přátelství, která jsme minulý týden rozšířila i na 1. stupeň. 

Od prvního dne nového školního roku, kdy jsme usedli do lavic třídy 6. B, uběhlo několik týdnů. Během této doby jsme si v novém třídním kolektivu našli nová přátelství, která jsme minulý týden rozšířila i na 1. stupeň.

Ve dnech 11.10 – 12.10 se třída 6. B sešla v rámci projektu „Spolu to zvládneme“ se svou partnerskou třídou 1. B. A právě tady jsme si hledali nové kamarády. No a jak to všechno začalo?
V pondělním domečku žáci vyráběli pro své budoucí kamarády dárečky, které potom předávali na závěr celého programu. A copak že jsme to vyráběli?

Náměty na dárečky si vymysleli sami žáci, a jelikož jde o nová přátelství, tak dárečky se staly jejich „vlastní ruce“ s věnováním. Všem se opravdu moc povedly a určitě prvňáčkům udělaly obrovskou radost.

Jak vůbec celé dva dny probíhaly?

Je čtvrtek, hodiny ukazují asi něco kolem půl šesté a ve dveřích šatny se objevují rodiče s prvňáčky. Zpočátku trochu nesměle se spacákem, karimatkou a oblíbeným plyšákem, se z náruče rodiče po boku šesťáka vydávají za zábavou. Ten den jsou na programu zejména seznamovací hry např. hra abeceda nebo seznamovací rozhovory. V průběhu večera si šesťáci zahráli na paní učitelky a pány učitele, jejich úkolem bylo naučit své malé kamarády básničky. Vrcholem večera byla noční procházka školy se zavázanýma očima, kterou odvážní prvňáci překonali, dá se říct bez uroněné slzy.
Druhý den se všichni těšili na nové kamarády. Pomáhali jsme prvňáčkům s balením spacáků, procházeli jsme školu po stopách, kde na stanovištích prvňáci plnili různé úkoly. Další část programu probíhala na školním hřišti, kde jsme si zahráli na dostihy, společně zvládli naši tolik oblíbenou pavučinu a se zavázanýma očima prošli překážkovou dráhu pod vedením prvňáčků. Po všech těchto aktivitách jsme se společně přesunuli do prostor školy, kde došlo k loučení a předávání si dárečků.
Nikomu se v ten okamžik nechtělo opouštět nové kamarády, a proto už tehdy jsme začali přemýšlet nad dalšími společnými akcemi, které třídy 1. B a 6. B určitě čekají.

Třída 1. B a 6. B

Archivy