Po stopách kamarádů s krovkami

Již tradičně se naše škola účastní soutěže vypisované zoologickou zahradou Ostrava. Přírodovědná soutěž mladých zoologů se koná dvakrát do roka. Podzimní kolo letošního roku je zaměřeno na téma Brouci.

Již tradičně se naše škola účastní soutěže vypisované zoologickou zahradou Ostrava. Přírodovědná soutěž mladých zoologů se koná dvakrát do roka. Podzimní kolo letošního roku je zaměřeno na téma Brouci. S tímto tématem se rozhodli poprat žáci sedmých až devátých tříd. Byli rozděleni do dvou kategorií a v každé kategorii byla zapsána 3 družstva.

Ve školním kole této soutěže se umístili účastníci následovně:

V kategorii 6. a 7. tříd vyhrálo družstvo dívek ze 7.M ve složení J. Handlířová, J. Kánská, K. Křištofová, K. Lukešová a J. Sovadinová. Na druhém místě se umístilo družstvo složené z žáků 7.M a 7.A v sestavě B. Fojtík, S. Fusková, I. Holubová, M. Janková a N. Loučanská.

V kategorii 8. a 9. tříd zvítězilo družstvo z 8.B složené z žáků T. Benda, K. Fojtíková, P. Janík, D. Rek a J. Samková. Na druhém místě se umístilo družstvo děvčat z 9.M ve složení N. Dvořáková, J. Haščinová, N. Chalupová, D. Kotrlová a M. Tenglerová.

Všechna čtyři družstva postupují do krajského kola, které se bude konat 15.listopadu v Zoo Ostrava. Všem účastníkům děkujeme a postupujícím držíme palce, při reprezentaci naší školy v Ostravě.

Celkové výsledky zde.

Text a foto: I.Štěpánková

Nejnovější příspěvky
Archivy