Do školy přišel Mikuláš

Dne 5. 12. vládlo po celé škole velké napětí. Malí i velcí očekávali návštěvu Mikuláše, andělů a čertů. Dočkali se! Mikuláš se svými pomocníky zavítal do všech tříd a rozdával dobroty a pitíčka. Ale začneme pěkně popořadě…

Dne 5. 12. vládlo po celé škole velké napětí. Malí i velcí očekávali návštěvu Mikuláše, andělů a čertů. Dočkali se! Mikuláš se svými pomocníky zavítal do všech tříd a rozdával dobroty a pitíčka. Ale začneme pěkně popořadě…

Letos si pro celou školu nachystala mikulášskou nadílku třída 9. A a stálo jí to mnoho úsilí. V první řadě bychom chtěli poděkovat společnosti Kofola, za poskytnutí sponzorského daru, tedy pitíček pro žáky naší školy. Dále patří naše poděkování paní Matuškové, za trpělivost a ochotu, pomoc při pečení perníčků pro žáky prvního stupně.

V úterý 27. listopadu se 9. A sešla ve školní kuchyňce od 11 do 16 hodin, aby upekla přes 1 000 mikulášských perníčků včetně zdobení a balení. Když bylo vše hotovo, všichni si oddechli, že to mají za sebou a na řadu přišlo rozdělování do skupin.

Když nastal den D, napětí mezi námi bylo tak veliké, že by se dalo krájet. Měli jsme obavy, že vše nevyjde podle plánu, ale nakonec vše dopadlo dobře. Do školy dorazili všichni, bez výjimky a všichni žáci naší třídy měli připraveny masky. Skupiny, které ráno měly vyjet do školek se nachystaly a mohlo se vyrazit. První skupinu odvezla paní vychovatelka Šrubařová do školky na Albrechtické ulici a druhou skupinu odvezla paní zástupkyně 1. stupně paní Hlaváčková. (Tímto jim děkujeme, díky nim jsme se měli do školek jak dostavit včas.) Všude to probíhalo bez problémů. Mikuláš pokáral zlobivé děti, které poslušně slíbily, že už budou hodné, čerti skoro rozplakali pár prcků. Naštěstí to andělé zachránili a rozdávali sladkosti. Nechyběly ani vánoční písničky na rozloučenou a kdo chtěl, mohl si zatančit s andílkem.

Po příjezdu do školy už byli všichni nachystaní a čerti jen čekali na svolení, kdy budou moct vletět do tříd a udělat pořádnou mikulášskou nadílku. Když ta chvíle přišla, opět jsme se rozdělili na dvě skupiny a rozešli se do tříd. Začali jsme u prvních tříd a skončily devítkami. Rozdávali jsme perníčky, pitíčka, vytáhli jsme za dveře pár zlobivců, pochválili jsme pár dětí a zeptali se co by si přáli na Vánoce. Nejčastěji děti odpovídaly: Mobil, tablet, fotoaparát nebo kolo, ale byli i tací, kteří si přáli např: Aby byli taťka s mamkou šťastní, zdraví a domácí pohodu, apod.

Spokojeni a vysíleni jsme se po rozdání všech sladkostí vrátili do svých tříd a povyprávěli si zážitky z mikulášské obchůzky. Ještě jednou děkujeme všem, kteří nám pomohli, ať už málo, nebo více a taky děkujeme svým spolužákům, kteří se aktivně zúčastnili mikulášské nadílky.

Za třídu 9.A: Natalie Kaufmanová, Barbora Matušková, Dominika Petkovská, Iveta Káňová a Terezie Dědičová

Archivy