Janáčkovi Pražáci – den D

A je to tady! Po několika měsících náročných příprav (paní učitelka Janková by mohla vyprávět), spoustě upřesňujících setkání, vyplnění důležitých dokumentů a zodpovězení všech možných i nemožných otázek, nastal pro naši expedici den D – den odjezdu na téměř týdenní výchovně vzdělávací pobyt do našeho hlavního města. Denně aktualizováno!

A je to tady! Po několika měsících náročných příprav (paní učitelka Janková by mohla vyprávět), spoustě upřesňujících setkání, vyplnění důležitých dokumentů a zodpovězení všech možných i nemožných otázek – viz příloha – nastal pro naši expedici den D – den odjezdu na téměř týdenní výchovně vzdělávací pobyt do našeho hlavního města.

Předpověď počasí nám moc nepřeje a tak ti z nás, kteří měli sbaleno už 14 dní dopředu, museli obsah svého zavazadla trochu přehodnotit (opalovací olej zůstal doma, zato deštník má v kufru důležité místo). A teď už jen doufáme, že i děti v té hromadě triček, kraťasů a šatiček najdou i něco teplejšího, kdyby se naplnil katastrofický scénář.
I když byl z organizačních důvodů odjezd přesunut už na 6:00 ráno, nás to nezastavilo. Naopak. V 5:45 stáli všichni účastníci zájezdu se svými zavazadly na místě srazu (…pochopíte později…). S úsměvem na tváři (většina nám stále nevěří, že to nebude rekreace) a s písní na rtech (část cesty nás doprovází naše školní kapela), jsme vyrazili vstříc poznání a dobrodružství.
Navzdory předpovědím nás cestou do Olomouce provází sluníčko. Cesta autobusem probíhala vcelku klidně. Po jedné zdravotní pauze a několikátém upřesnění „v kolik nám to vlastně jede“ jsme vystoupili na hlavním nádraží v Olomouci. Vyložili jsme všechna zavazadla a rozloučili se s kamarády. S některými se uvidíme zase večer. SAH pokračoval (snad) přímo do Zlína (to pochopí jen účastníci zájezdu) na své vystoupení na Moravia talentu. Držíme palce!

Další zprávy z dnešního dne očekávejte kolem 3:00 (čeká nás opravdu náročný program).

Hláška dne: Tomáš B. „Paní učitelko, máme problém s mým kufrem, nemáte páčidlo nebo šroubovák? Mi se zasekl zámek na kufru.
(Zatím nevíme jak to dopadne a jestli se Tomáš dostane ke svým věcem, protože paní učitelka nechala páčidlo v jiné kabelce.)

Pravidelná rubrika Hláška dne je natolik oblíbená, že už v Olomouci uvažujeme o vydání Speciálu.

PS: Název expedice – Janáčkovi Pražáci – vymyslela skupina „ Ztracení outsideři“, za což získala první body do soutěže.

Našemu věrnému čtenáři Filipovi A. přejeme všechno nejlepší k svátku.

 

Neděle – ve znamení hudby 

Pondělí – vladaři v dešti

Úterý – den plný překvapení

Středa – se žralokem na Vydru

Čtvrtek – podivný zmatek

Pátek – a to je vše, přátelé

Další fotky Janáčkových Pražáků 

Následující

Archivy