Místo do školy do baru

Na naší škole už několik let probíhá projekt Spolu to zvládneme. V rámci tohoto projektu, a díky výhře v soutěži o nejlepší nápad pro společný výlet, jeli žáci 1.A a 6.M do Lesního baru v Horní Lipové. Tento unikátní projekt v lese si děti opravdu užily.

Na naší škole už několik let probíhá projekt Spolu to zvládneme. V rámci tohoto projektu, a díky výhře v soutěži o nejlepší nápad pro společný výlet, jeli žáci 1.A a 6.M do Lesního baru v Horní Lipové. Tento unikátní projekt v lese si děti opravdu užily.
Trasu z Horní Lipové do Lesního baru měli žáci zpestřenou společnými úkoly. Šesťáci učili malé prvňáčky stopy zvířat, stromy v lese a spoustu dalších věci, které mohou využít i ve škole v hodinách Prvouky. Žáci rozdělení do skupin se pomoci GPS naučili vyhledávat schované úkoly. Vyzkoušeli si geocaching – vyhledávání pokladů podle souřadnic.
V Lesním baru nás čekali připravené dobroty – špekáček na opékání, chléb, oplatek a pití. Někteří prvňáčci si poprvé sami upekli špekáček a s velkou chutí jej snědli. Na místě si prohlédli bar bez barmana, důmyslné chlazení nápojů – bez ledničky a spoustu dalších dobrých nápadů. Ověřili si, že i v dnešní době si lidé věří a nechají v lese občerstvení, které jim „pocestní“ sami a rádi zaplatí do připravené kasičky.
Po společné fotce jsme se všichni vydali zpátky k autobusu. Ten nás bezpečně dovezl zpátky k rodičům.
Šesťáci se o své svěřené prvňáčky úžasně starali a za to jim patří velký dík. Už se moc těšíme na další společné setkání se spoustou zážitků.
PS: Lesní bar všem velice doporučujeme.

Za pedagogy E. Nevídalová, A. Hlaváčová, J. Klimenková a paní psycholožka V. Ježková

Archivy