2. olympijské netradiční hry ŠD

Celý sportovní svět teď sleduje zimní olympijské hry 2014 v Sochi. I my jsme nechtěli zůstat stranou, ale získat nějaké ty medaile, tak jsme se zapojili už do 2. olympijských netradičních her školních družin, které letos pořádala ZŠ Zátor.

Celý sportovní svět teď sleduje zimní olympijské hry 2014 v Sochi. I my jsme nechtěli zůstat stranou, ale získat nějaké ty medaile, tak jsme se zapojili už do 2. olympijských netradičních her školních družin, které letos pořádala ZŠ Zátor.

Jako loni jsme vybrali zástupce z 1. – 5. tříd a ve středu 19.2. 2014 jsme se spolu s ostatními školami z Krnova, Úvalna, Lichnova a Brantic vydali do ZŠ Zátor soutěžit a to v netradičních disciplínách. Už v autobuse bylo veselo. Navzájem jsme si dodávali energii, zkoušeli své bojové pokřiky a nově nastupující do autobusu vítali s pokřikem: „Hurá do Sochi!“
Při příjezdu už na nás čekaly hostesky, které nás měly na starost celou dobu konání her.
Slavnostní zahájení jsme měli za sebou a tak jsme se mohli pustit do závodění. Děti měly před sebou pět závodních drah s různým bodovým ohodnocením a v čase 20 minut jich musely dokončit co nejvíce a za co nejvíc bodů. Takže musely i přemýšlet, na kterou půjdou znovu, jestli je lepší čekat v řadě na trasu za pět bodů nebo například jít na dráhu za dva body víckrát.
No byla velká legrace, jak děti běhaly z místa na místo, sledovaly, kde je volno, jak jsou na tom soupeři. Ale všichni byli úžasní! Potom vysilujícím sportování si děti daly nachystané občerstvení a pak nastala chvíle, na kterou všichni čekali – vyhlášení výsledků.
Byli vyhlášeni nejlepší sportovci 1.,2.,3.,4. a 5. tříd, nejlepší recitátoři a výtvarníci.
To byla radost!! Máme medaile v každém ročníku!! No prostě Janáčkova lvíčata zabodovala. Lvíčata si to užívala s velkou radostí. Všem moc blahopřeji a děkuji jim za skvělou reprezentaci naší školy.
Děkuji škole Zátor za příjemnou atmosféru a celou organizaci her.
Dále bych chtěla poděkovat ZŠ Žižkova za zajištění autobusu – mimochodem výborný nápad, protože nás to všechny spojilo a nastartovalo super náladu.
Všichni už se těšíme na další ročník her, který bude na ZŠ Lichnov.

Tady je náš bojový pokřik :

Nejsme žádné švestky,
jsme z Janáčkové pětky.
To je super, to je hej!
My to všechno vyhrajem!

Sportovní disciplíny:

1.tř. Grulich Zdeněk – 3.místo
2.tř. Kavický Martin – 1.místo
3.tř. Vojtěšková Aneta – 2.místo
4.tř. Semian Petr – 2.místo
5.tř. Škurek Kryštof – 3.místo

Děkuji děvčatům – Báře VraspírovéNatálii Kratěnové za reprezentování v dramatizaci a výtvarném oboru.

Text a foto: Miluše Košinarová

Archivy