Recitace nás baví.

Ve čtvrtek 21. února proběhla v odpoledních hodinách recitační soutěž žáků druhého stupně. Soutěžilo se ve dvou kategoriích a texty byly přece jen poněkud náročnější. A jak se našim žákům dařilo?

Ve čtvrtek 21. února proběhla v odpoledních hodinách recitační soutěž žáků druhého stupně. Soutěžilo se ve dvou kategoriích a texty byly přece jen poněkud náročnější.

Byly jsme překvapeny, že děti oslovila hlavně próza.

Jedno vám tedy povim bejt idiot není žádnej med… Lidi se vám akorát smějou a nemaj s váma trpělivost a chovaj se hnusně. Vono se toho namluví jak by na nás postižený měli bejt hodný jenomže povidali že mu hrali.. Ale nestěžuju si poněvač si myslím že jsem si užil docela zajímavej život. Idijot jsem vod narození ……….…. (Forrest Gump – Winston Groom)

Robert Fulghum – Všechno, co opravdu potřebuju znát, jsem se naučil v mateřské školce TO JE MOJE SOUSEDKA. Milá paní. Jde do práce, vychází z domu a je dobře naladěna. Teď zamyká dveře a sbírá svá každodenní zavazadla: kabelku, krabici s obědem, tašku s věcmi na aerobik a kbelík se smetím na vynesení. Otáčí se, zahlédne mě a posílá mi zářivě usměvavé AHOJ. Udělá tři kroky po verandě a najednou: „JJJJJJJJEEEEEEEEEEÉÉÉÉÉÉÉÉÉ!!!“ (Cituji do slova.) Asi tak nahlas, jako když hasičské auto spustí naplno. Pavučina! Plnou rychlostí narazila do pavučiny. Naléhavá otázka pochopitelně zní: Kde je ten pavouk právě teď? ………………..

Poezie:

Kdo to tak pozdě ujíždí tmou? To otec s dítětem před sebou, v náruči synka zahřívá, tak jedou vichrem, jedou dva …………. (Johan Wolfgang Goethe)

Do oblastního kola si žáci připravují dva texty. Jeden z oblasti prózy a druhý z poezie. A jak to dopadlo ?

kategorie: 6. a 7. třída                                        kategorie: 8. a 9. třída
1. místo Anna Smékalová 1. místo Johana Handlířová
2. místo Michal Vychroň 2. místo Adéla Ptášníková
3. místo Eliška Jursová 3. místo Monika Janková

Všem zúčastněným děkujeme, výhercům gratulujeme a držíme jim palce v oblastním kole ve čtvrtek 6.3.2014. 


Text: J. Hlaviznová, foto: K. Lukszová

Archivy