Okresní kolo OVOV

Ve středu 7.5. jsme se vydali do Rýmařova splnit „odznak všestrannosti olympijských vítězů“. Měli jsme zastoupení jak mezi jednotlivci, tak mezi družstvy. Jednalo se o naši premiéru v žákovském desetiboji.

Ve středu 7.5. jsme se vydali do Rýmařova splnit „odznak všestrannosti olympijských vítězů“. Měli jsme zastoupení jak mezi jednotlivci, tak mezi družstvy. Jednalo se o naši premiéru v žákovském desetiboji

Samotné závody zahájila mistryně světa v trojskoku Šárka Kašpárková, která závody OVOV spolu s dalšími olympioniky zaštiťuje. Žáci si vyzkoušeli tyto disciplíny: sprint na 60 m, hod medicinbalem, trojskok, skákání přes švihadlo čtyřmi způsoby, klikydribling. Poslední tři disciplíny byly omezeny časem dvou minut. Celkově se naše družstvo umístilo na pěkném 5. místě s celkovým počtem bodů 20 771. Na třetí místo nám scházelo necelých 800 bodů, což dělá pouze 100 bodů na jednoho závodníka. Nakonec se přece jen podařilo dvěma členům družstva díky svým výkonům probojovat mezi jednotlivce a postoupit do krajského kola. Všem zúčastněným děkujeme za reprezentaci školy a přejeme úspěch v krajském kole.

text a foto: Martin Klečka

Archivy