PopuLARP – Odyssea Holy

V měsíci březnu se 8. ročníky zúčastnily jednodenní výuky ve Světě techniky v Ostravě. Vzhledem k tomu, že nám učitelé fyziky nic neprozradili, tak jsme do autobusu, který nás odvezl do Ostravy, nastupovali plni očekávání, co si to na nás zase vymysleli…

V měsíci březnu se 8. ročníky zúčastnily jednodenní výuky ve Světě techniky v Ostravě. Vzhledem k tomu, že nám učitelé fyziky nic neprozradili, tak jsme do autobusu, který nás odvezl do Ostravy, nastupovali plni očekávání, co si to na nás zase vymysleli.

Po příjezdu do centra Světu techniky nás učitelé rozdělili na dvě skupiny, které se později prohodily. První skupina odešla na prohlídku zaměřenou na odhalování tajemství technických vynálezů od prvního parního stroje až po současnost. Na výstavu jsme odešli s pocitem „zase jedna nudná výstava, kde se bude pouze mluvit a my budeme poslouchat”, ale to jsme se hodně spletli. Mluvilo se hodně málo, ale hlavně jsme si mohli všechno vyzkoušet. Seznámili jsme se s vynálezy, které významně poznamenaly vývoj průmyslu a technického pokroku u nás i ve světě. Na konci prohlídky jsme se na trenažerech projeli autem, vyzkoušeli jízdu na motorce a podívali jsme se do ponorky postavené podle Julese Verna. Prohlídka trvala dvě hodiny a na konci jsme litovali, že není více času.

Druhá skupina putovala kosmickou lodí a během své dlouhé cesty vesmírem si ověřovala své znalosti z chemie a fyziky. Abychom se v pořádku vrátili na Zem, museli jsme cestou plnit zajímavé úkoly. Sestrojili jsme alternativní zdroj energie, vyhledávali požadované chemické prvky v nákladním prostoru lodi, hledali vetřelce pomocí QR kódů a určovali polohu lodi pomocí hvězd. Během plnění úkolů jsme se pohybovali podzemím areálu Dolních Vítkovic.

Celý den se nám velmi líbil a ze Světa techniky jsme odjížděli plni dojmů a s přáním dalšího takového dne.

 

text: Iva Brožovičová
foto: Filip Andziol

  

V měsíci březnu se 8. ročníky zúčastnily jednodenní výuky ve Světě techniky v Ostravě. Vzhledem k tomu, že nám učitelé fyziky nic neprozradili, tak jsme do autobusu, který nás odvezl do Ostravy, nastupovali plni očekávání, co si to na nás zase vymysleli. Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:”Normální tabulka”; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:””; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:”Calibri”,”sans-serif”; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:”Times New Roman”; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Nejnovější příspěvky
Archivy