Pondělí

Známá neznámá Královská cesta

Dneska nás čekal náročný program. Královská cesta. Putování jsme začali u toho “ozdobného sloupu s dírou” (rozuměj Prašná brána). Hned na začátku přišel Panda team s otázkou, jestli měli zpracovat všechny památky na Královské cestě. “Ano, tak to bude problém.” Ale ne náš. (pozn. pedag. dozoru). Cestou pak horko těžko vzpomínali a vymýšleli, kde to vlastně jsme a proč je to zajímavé. Takže jsme se například dozvěděli, že Karlův most má mostní brány, že ho nechal postavit Karel IV. za vlády Karla IV. Že Chrám sv. Mikuláše na Malé Straně je koncertní síň, ale ne pro rockové koncerty, ale pro ty hezké.

Na Staroměstském náměstí jsme rozdaly úkoly a sraz daly na poledníku. Dotaz z 8.M: “Co je to poledník?” nás trochu překvapil. Kdo tam učí zeměpis? 

Na Hradě jsme měli opět VIP místa při střídání stráží a pak už nás čekala prohlídka s průvodkyní. V této fázi už se objevil první problém. Děti odpadávájí. Tomu nerozumíme. A to je teprve pondělí!!!

Zuzka J.: ” Paní učitelko, Vy jste nám neřekla, že to bude tak náročné.” “Ale řekla.” “Ale ne, že až tak!

Naštěstí v SenátuValdštejnské zahradě si mohli sednout. Zatahující se obloha nás vyhnala ze zahrady o půl hodiny dřív.

Večerní program je ve hvězdách….

…. a byl.

Chtěly jsme dětem dopřát trochu bojovku tím, že změníme večerní program. Ale zas tak jsme si to nepředstavovaly. Cestou metrem bylo ještě všechno v pořádku. Ale po výstupu na Palmovce nás čekalo nemilé překvapení. Autobus nejede. Probíhá úprava kanalizace. Co teď? Chvilka napětí ….ale protože kdo je připraven, není překvapen …. vytáhla paní učitelka GPSku a vydali jsme se “za šipkou”. Cestu dlouhou asi 1.5 km, zvládli všichni bez připomínek a odměnou jim byla bobová dráha, kde se mohli dostatečně vyřádit. Stejně jak jsme přišli, jsme po hodině a půl zase odešli vstříc vytoužené postýlce.

Poučení pro autory článku: Nikdy nepsat dopředu, že program je ve hvězdách.

Hodnocení dne podle skupiny Tygřice:

Jenom dva dny v Praze,
máme se tu blaze,
nohy bolí strašně moc,
voláme vás o pomoc.
Každý chce mít židličku,
hledáme i lavičku,
do mekáče zajdeme,
jídlo s sebou vezmeme.
Pražský hrad a baziliku
shlédli jsme však v okamžiku.
Katedrála, senát, most,
stihnem toho ještě dost.

Fotografie dne:

Vítězné fotografie:

Předchozí

Následující

Nejnovější příspěvky
Archivy