DPS Sluníčko v Ostravě

V pátek 23. května nastoupilo Sluníčko do vlaku a vydalo se na cestu do Ostravy. Podle předpovědi mělo být úžasně, ale nám se do cesty v Opavě postavila hned první překážka – výluka. Cesta autobusem pak byla vyčerpávající a teplota vzduchu se neustále zvyšovala. Do školy v Ostravě Hrabůvce jsme přijeli unaveni a to jsme netušili, co nás ještě čeká.

V pátek 23. května nastoupilo Sluníčko do vlaku a vydalo se na cestu do Ostravy. Podle předpovědi mělo být úžasně, ale nám se do cesty v Opavě postavila hned první překážka – výluka. Cesta autobusem pak byla vyčerpávající a teplota vzduchu se neustále zvyšovala. Do školy v Ostravě Hrabůvce jsme přijeli unaveni a to jsme netušili, co nás ještě čeká. 

Po obědě jsme se pustili do perného zkoušení …. Chtěli jsme se večer předvést co nejlépe. Pak ještě společný zpěv obou sborů a přesun do Husova sboru na Hasičské ulici. Ten den probíhala Noc kostelů. Naše vystoupení bylo součástí delšího programu, kromě dětských sborů byl na programu sólový zpěv, komentovaná prohlídka varhan
Nejprve vystupoval DPS Lukášek a pak my s programem jako v Krnově. Odměnou nám byl potlesk a úsměv obecenstva. Po vystoupení jsme zasedli do lavic a poslouchali zpěv, který se linul z kůru za doprovodu varhan. Bylo to úžasné a mnohé z nás mrazilo v zádech a skoro jsme nedýchali. Takto to někdy umět, napadlo některé z nás.
Cestou zpět do školy jsme poslouchali, kde paní učitelka bydlela a chodila do školy.
Večer patřil společnému povídání a kolektivním hrám.
V sobotu 24. května jsme se probudili do pošmourného dne. Tak co? Bude pršet? Na programu jsme měli návštěvu ostravské zoologické zahrady. Cesta tam – MHD byla opět náročnější, rychlý přesun tramvají nás překvapil, ale pak nás čekal nacpaný trolejbus, což nebylo nic příjemného. Ale zvládli jsme to.
Ostravská ZOO je nádherná, mile nás překvapilo nejen množství zvířat, ale i expozice živočichů, kteří v dřívější době v ZOO neměli své místo. Například: Na statku byla dětem přiblížena různá domácí zvířata. Poučný byl i hřbitov vyhynulých zvířat a v samotných pavilonech bylo velké množství studijního materiálu, odborné výklady při krmení zvěře apod. Ani se nám nechtělo domů. I ten déšť se nám nakonec vyhnul.
Cesta zpět byla úžasná a pro mnohé z nás již počátkem velkého odpočinku.

text a foto: Jana Hlaviznová

Nejnovější příspěvky
Archivy