Jablíčkový den

“Nejdřív je to bílé a voňavé, potom zelené a kyselé, nakonec červené a sladké. Co je to?”  Nejen na tuto hádanku, ale i na mnoho dalších hádanek a kvízů se pokoušeli prvňáčci najít odpověď během jednoho říjnového dopoledne, kdy u nás ve třídě – 1.A probíhal jednodenní projekt JABLÍČKOVÝ DEN.

“Nejdřív je to bílé a voňavé, potom zelené a kyselé, nakonec červené a sladké. Co je to?” 
Nejen na tuto hádanku, ale i na mnoho dalších hádanek a kvízů se pokoušeli prvňáčci najít odpověď během jednoho říjnového dopoledne, kdy u nás ve třídě – 1.A probíhal jednodenní projekt JABLÍČKOVÝ DEN.

Vyučování začalo písničkami, hádankami a krátkým povídáním o podzimním ovoci. Přečetli jsme si pohádku O jablíčku a učili se psát písmeno J. Která je ta správná cesta ježečka k jablíčku? Kolik jablíček spadlo z jabloně a kolik jich tam ještě zůstalo? Na tyto otázky a na mnoho dalších se nám podařilo najít odpověď během našeho projektového dne. V tělesné výchově jsme si zatančili mazurku na písničku Měla babka 4 jabka a pak probíhaly závody družstev o jablíčka. Moc nám chutnala ochutnávka pokrmů z jablíček, kterou pro nás připravili rodiče žáků. Náš JABLÍČKOVÝ DENse nám všem moc líbil.

Text a foto Jana Hlaváčková

Archivy