Pohádce, scifi i detektivce v angličtině jsme rozuměli

Ve středu k nám do školy zavítalo The Bear Education Theatre z Prahy, což je česko-anglická divadelní a produkční společnost, která v rámci divadelních představení vyučuje zábavnou formou angličtině. Působí nejen v ČR, ale též v Rakousku, Francii, na Slovensku a v Maďarsku. Většina herců jsou rodilí mluvčí. 

Ve středu k nám do školy zavítalo The Bear Education Theatre z Prahy, což je česko-anglická divadelní a produkční společnost, která v rámci divadelních představení vyučuje zábavnou formou angličtině. Působí nejen v ČR, ale též v Rakousku, Francii, na Slovensku a v Maďarsku. Většina herců jsou rodilí mluvčí. Pro více informací o tomto divadelním spolku navštivte webové stránky The Bear Theatre.

Žáci naší školy zhlédli celkem tři představení.

JACKIE AND THE GIANT(Jackie a obr) pohádka pro děti 4. a 5. ročníku. V obřím království se mluví jenom anglicky a Jackie potřebuje pomoc. Děti nadšeně reagovaly z publika, zpívaly, byly vtaženy do děje a některé byly dokonce pozvány na jeviště.

       

Pro 6. a 7. ročník byla připravena velmi úspěšná hra THE AlIEN GRAMMAR SHOW (Mimozemšťani). Postavy z kosmu, byly někde mezi námi, ale neuměly pořádně anglicky a žáci je pomáhali odhalit nejen v hledišti.

Angličtina, pozorovací talent, logické myšlení, představivost – to vše potřebovali detektivové 8.-9. ročníku při pátrání po pachateli vraždy v divadelním představení THE DETECTIVES (Detektivové). Žáci byli opět aktivně vtaženi do děje, museli pozorně sledovat dění na jevišti, protože měli sami odhalit vraha. A jak dopadlo pátrání našich detektivů? Samozřejmě OK – vrah byl nakonec odhalen.

Všechna představení se hrávala pouze v anglickém jazyce, a tak si všichni diváci mohli ověřit své jazykové znalosti. Podle reakcí bylo jasné, že absence češtiny nikomu příliš nevadila a představení si užili. Bylo to velmi zábavné, interaktivní a přínosné představení.

Text a foto: A. Hlaváčová

Archivy