„Princezničko, nechoď spát!“

…o splněných snech si nemusíš nechat jen zdát. Čáry máry, abrakadabra, ať je naše škola znovu pohádková. Každá holčička sní o tom, že bude princeznou a my ty sny pomáháme plnit.

…o splněných snech si nemusíš nechat jen zdát. Čáry máry, abrakadabra, ať je naše škola znovu pohádková. Každá holčička sní o tom, že bude princeznou a my ty sny pomáháme plnit (třeba jen na chvíli). Ale tato chvilička určitě za to stojí. Vždy nám to dokazují holčičky z prvních tříd.

Tentokrát jsme směřovali pohádkovou přehlídku do odpoledních hodin. Většinu diváků tvořily děti ze školní družiny a samozřejmě rodiče našich malých princezen.

V první kategorii „Princeznička roku 2015“ vystupovaly holčičky z prvních tříd. Nikdy mě nepřestanou udivovat a překvapovat. Nevědí, co je čeká, přesto je jejich nadšení obrovské a chuť vyhrát ještě větší. Když se procházely lavičkovou uličkou, „nebyly“ to „jen“princezny, byly to sebevědomé „královny“ – úsměvy sluníčkové, pohledy královské.

Ve druhé kategorii „Miss princezna 2015“ vystupovaly dívky 2. – 4. tříd – zkušené princezničky, které se snažili zaujmout i jiným způsobem – elegancí, sebevědomím nebo vtipem. Vsadily vše na jednu kartu- Popelka například „ztratila“ v promenádě střevíček. Nenašel se však žádný princ na bílém koni, který by ho zvedl, a proto si střevíček musela zvednout sama.

Bylo těžké rozhodnout, která princezna je ta nejprinceznovatější. Zodpovědnost byla na divácích. „Princezničkou roku 2015“ se stala Elen Sedláková jako Elza z pohádky Ledové království z 1.C a „Miss princeznou 2015“ se stala Lili Tierbergerová z 2.A jako Šehrezáda z Pohádky tisíce a jedné noci.
Děkujeme všem princeznám, rodičům i dětem ze školní družiny.

Bokischová L.

Archivy