Chemická olympiáda pokračuje

Není to dávno, co jsme Vás mohli informovat, že i letos proběhlo na naší škole školní kolo chemické olympiády. Z něj vyšly tři nejšikovnější žákyně, Johana Handlířová, Nela Kavická a Kateřina Křištofová, které reprezentovaly naši školu na okresním kole v Bruntále. Ani zde se děvčata neztratila.

Není to dávno, co jsme Vás mohli informovat, že i letos proběhlo na naší škole školní kolo chemické olympiády. Z něj vyšly tři nejšikovnější žákyně, Johana Handlířová, Nela Kavická a Kateřina Křištofová, které reprezentovaly naši školu na okresním kole v Bruntále. Ani zde se děvčata neztratila. Johana obsadila krásné páté místo, Nela třinácté místo a Kateřina čtrnácté místo. Všem děvčatům gratulujeme a děkujeme za reprezentaci naší školy v okresním kole.

Velmi milým překvapením byla pozvánka do krajského kola pro Johanu Handlířovou, která dorazila o týden později. Velká výzva v podobě dalších 22 soutěžících čekala na naši žákyni v Ostravě 30.3.2015, kdy se krajské kolo konalo. Johana se jako úspěšná řešitelka umístila na krásném 11. místě. K tomuto krásnému úspěchu v jedné z náročných soutěží velmi gratulujeme.

Doufáme, že všichni, kteří se zúčastnili letošního ročníku chemické olympiády, budou s chemií přátelit i v dalších letech. Účastníkům přeji, aby zkušenosti a poznatky nabyté při řešení úkolů, přispěly k rozšíření jejich obzorů.

Snad bude i příští ročník úspěšný a přihlášených „chemiků“ bude co nejvíce. Již teď se na vás těší vaše staro-nová učitelka chemie.

Výsledky okresního kola CHO 2015

Výsledky krajského kola CHO 2015

Text: Irena Štěpánková

Archivy