Jedeme na zelené vlně do Bruntálu

Již tradičně k měsíci dubnu a oslavám Dne Země, který připadá na 22. dubna, patří také ekologická soutěž. Školní kolo soutěže se odehrálo ve čtvrtek 16. dubna. Do boje o 3 postupová místa se pustilo šest čtyřčlenných družstev.

Již tradičně k měsíci dubnu a oslavám Dne Země, který připadá na 22. dubna, patří také ekologická soutěž. Školní kolo soutěže se odehrálo ve čtvrtek 16. dubna. Do boje o 3 postupová místa se pustilo šest čtyřčlenných družstev.

Vcelku jednoznačné to bylo v I. soutěžní kategorii (5. – 6. třídy), do které se přihlásilo pouze jedno družstvo ve složení Stejskalová, Kulová, Halířová, Kukelková. Toto družstvo tedy automaticky postupuje dál. Mnohem napínavější souboj se odehrál ve II. soutěžní kategorii (7. – 9. třídy), do kterého se zapojilo 5 družstev z osmého a devátého ročníku. Pokud chtěli vybojovat postup, museli obstát v testu jejich znalostí na téma ekosystém. Otázky v testu byly zaměřeny na ekologické pojmy, světové ekosystémy, vztahy v ekosystémech a jejich ochranu. Postup do Bruntálu si zasloužilo družstvo ze třídy 9. M ve složení Křištofová, Handlířová, Fojtík, Lukešová a ze třídy 8. M ve složení Kratochvílová, Zivčáková, Smékalová, Semianová.

Postupující družstva ještě čeká práce na vstupním úkolu. Jejich úkolem je pořídit fotografii ekosystému bydliště nebo školy doplněnou o popisky. Na vše mají čas do 29. dubna, kdy se koná ekologická soutěž na ZŠ Okružní v Bruntále. Pozvánku najdete zde.
Na to, jak vše dopadne, si musíme ještě chvíli počkat. Na co však čekat nemusíme, jsou výsledky školního kola.
Tady jsou:
I. kategorie 5. – 6. třídy
1. místo: družstvo 6. M – Stejskalová, Kulová, Kukelková, Halířová

II. kategorie 7. – 9. třídy
1. místo: 28,5 bodů – družstvo 9. M – Křištofová, Handlířová, Fojtík, Lukešová
2. místo: 28 bodů – družstvo 8. M – Kratochvílová, Zivčáková, Smékalová, Semianová
3. místo: 24,5 bodů – družstvo 8. M – Weissová, Zámarský, Vlach, Mička
4. místo: 23,5 bodů – družstvo 8. M a 8. B – Illík Jakub, Illík Jan, Reichel, Drahokoupilová
5. místo: 19,5 bodů – družstvo 9.B – Jirásková, Olejníková, Masař, Gavenda

za kabinet přírodopisu: Petra Divecká

Nejnovější příspěvky
Archivy