Zvítězíme příští rok

Přišli jsme, viděli jsme, vyhrajeme příště. Bylo to jen o chlup. O čem to mluvím? O soutěži s názvem Prezentiáda+. Letošní ročník byl zvláštní. Jako obvykle se skládal ze dvou kol, ale…

 Přišli jsme, viděli jsme, vyhrajeme příště. O čem to mluvím? O soutěži s názvem Prezentiáda+. Letošní ročník byl zvláštní. Jako obvykle se skládal ze dvou kol, ale… v letošním roce došlo vlastně ke spojení dvou soutěží: Office ArenyPrezentiády.

V nominačním kole měli soutěžící za úkol zpracovat zadané téma we wordu, excelupowerpointu. Soutěžilo se ve dvou nebo tříčlenných týmech a hodnotilo se úplně všechno. Od okrajů až po vzhled stránky. Za naší školu se do boje vydaly dva týmy: MFM ve složení Michal Vychron, Filip Hafinec a Martin Šlachta a tým Pandai ve složení Natalie Romanidu, Vojtěch Merva a Daniel Calábek. Kluci z MFM si pro svou práci vybrali téma školní časopis, tým Pandai si vybral druhou možnost a připravil soutěž v karate.

Náš kraj má v těchto soutěžích tradičně velké zastoupení a konkurence je vždy obrovská. Zatímco v jiných krajích díky malé účasti postupovalo od jednoho do pěti týmů, náš kraj naplnil kapacitu na maximum a do krajského kola postoupilo týmů hned 11. Obrovským úspěchem tak bylo už to, že v konkurenci obstály oba naše týmy. To horší je ale teprve čekalo.

V krajském kole museli svůj nápad obhájit před porotou. Díky Velikonočním prázdninám jsme měli na přípravu jen 3 dny. Secvičit spolupráci všech členů týmu a naučit se nazpaměť celou prezentaci se zdálo nemožné. Hodnotilo se totiž opět úplně všechno. Vzhled prezentace, použité písmo, obrázky, videa nebo další prvky prezentace, originalita nápadu, spolupráce všech členů, oblečení, schopnost reagovat na otázky poroty …

S nervozitou se týmy vyrovnávaly různě a viděli jsme tak prezentace velmi povedené i poněkud zakřiknuté. Tým Pandai trošku doplatil na smůlu, kdy chtěli, jako tým představující karate soutěž, nastoupit v kimonech, což nakonec nevyšlo a porota jim to “vytkla”. Navíc díky vysokému startovnímu číslu museli čekat témeř na zavěr a zatímco ostatní už v klidu sledovali své konkurenty, je výstup teprve čekal. Nakonec z toho ale bylo pěkné 7. místo a slib, že příští rok to bude určitě lepší. 

To klukům z MFM vyšlo téměř všechno. Sladili si oblečení, za což dostali od poroty pochvalu. Pěknou prezentaci doplnili 1. číslem svého časopisu, který darovali porotě. Díky výřečnosti svého kapitána ohromili porotu při závěrečných dotazech.

Podtrženo, sečteno – 2. místo. Jen těsně za vítězným týmem dívek z Wichterlova gymnázia, které získaly body hlavně originálním nápadem na uspořádání soutěže ve stříhání okrasných keřů. “Ústřice” budou ale příští rok soutěžit už v jiné kategorii a naše šance tak budou větší. Už víme jak to chodí, jak okouzlit porotu a dosáhnout na nejvyšší místa. Je to ale těžké, do republikového finále postupuje jen jeden.

Gratuluji oběma týmům. Vystoupit před porotu a ostatní soutěžící chtělo odvahu a oni to zvládli skvěle. Už se těším na příští rok.

text: Veronika Pazderová, foto: web soutěže

Nejnovější příspěvky
Archivy